@ Ammar Pergi Beli Ikan

Monday, January 25, 2010

Last week, Ayah bawa Ammar pergi beli ikan. Ikan ni untuk aquarium rumah atuk Ammar. Tempat jual ikan ni sangat besar. Ammar suka.


Haa..besar kan..banyak jenis ikan ada..


Ammar tolong Ayah pilih ikan

Banyak sangat ikan cantik-cantik kat sini



Uu..Ammar rasa nak celup je tangan tu tangkap ikan tapi Ibu marah. Err peace Ibu!!


Inilah ikan yang Ammar pilih untuk Atuk



Kat mana Ammar beli? Dekat sini alamatnya kedai ikan tu..

P/s: Ayah kata bila Ammar besar Ammar boleh tangkap Ikan sendiri..Yeayyy

16 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mama_Aqish said...

pandai tol ammar pilih ikan...ape yang dibeli..

Zuhaini said...

alahai cutenya ammar.. alia kalau nampak ikan dia akan kata

qish.. qish... :)

naurah makwa said...

RASA TENANG JER BILA ADA BELA IKAN KAT UMAH KAN..ANAK2 PUN SUKA.

Byzura Razali said...

kat mane ni dear, bg address...my hubby & adam mesti suke!

isabelle said...

ingatkan ikan utk masak. aisey..tipah tertipu ropanya.

BabyIbu said...

mama aqish..erkk ibu die pun tak kenal ikan..keke

Zuhaini..cmelnya alia..Ammar pun bunyi ish2 je..

naurah..ha ah..the only pets yang allowed kat umah..hehe

byzura..kedai ikan tu dekat area kampung subang..alamat ada kat gambar last sekali..

isabelle..erkk ikan ni bleh masak juga (ni Ammar kata)..keke

Ada Ayrissa said...

wahhh..
sonokla ammar dpt tgk fish...

Sherry said...

wah cantik semua ikan ni

idah said...

wah ammar da pandai pulih ikan da..bagus2...
harga ikan dia ok x kak??
mahal x??

mummy_adam said...

wah, besh nyer.. tp kejauhan plak rasanyer.. adam pun tgh suka ikan skrg..

zh-ena said...

nnti boleh la pancing ikan ngan ayah ammar kan bila dah besar :D

Huda said...

bagus sekali sekala bawa anak2 dekat ngn nature kan :)

Imma said...

wahh..besarnya tempat jual ikan nii..ehehehe..rambang mata tak Ayah memilih ikan tuu...sbb klu suruh Ammar pilih, sure laa semua dia nak kan kan kan..ehehehee

akmafaizal said...

klau tak pandai jaga mau mati ikan2 tu kan..:P

CuTeMiUt78 said...

wah.. BESAR punya.. seronok ammar tgk byk ikan ya

Sherry said...

I cannot have fish as pet, they will died ;( .... dah try byk kali x boleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop