@ Astrologi Anak Anda

Friday, January 29, 2010

Ibu ambil dari Majalah Pa & Ma. In case korang tak beli ataupun beli tapi tak sempat baca. Tak tahula betul ke tidak Wallahualam. Just saje suka-suka.




20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

umminabilah said...

ooh...utk bulan october xde ke? anak kita lahir bulan 10...

Mama_Aqish said...

yup anak kiter pun lahir bulan 10 cam umminabilah

nigina said...

anak kita bintang Virgo.... tapi ada kebetulan juga.. sebab Adam memang suka senyum dan ramah bila berjumpa dengan orang.

azura said...

aduih...my lil zara is taurus. mmg dia amat manja n sangat sihat badannya sebab suka sgt mkn! :)

CuTeMiUt78 said...

aahhaaakkss.. cam mirul berbintang taurus.. ada kebetulan gak.. memang agak manja.. dan badannya sihat membesar bagai johan.. sebab kuat makan

eezah said...

anak sulung kita pun bulan 10..

akmafaizal said...

ha ah..tul tu..patutla dok scroll2 takde...my new baby born pun lahir bulan 10. Kakak n Abang dia, dua2 Taurus. Untuk abg tu, ade kebetulannya tapi berbeza pula ngan kakak..hehe :P

idah said...

ada jugak persamaan..hehehe...yang bulan 12 xder ke??
=)

Cahaya Kehidupan Airis Arissa said...

ni dalam majalah Mami&Baby bulan Januari 2010.

Imma said...

Aikk...ini tidak adil nih..scorpio nyaa mana..Boboy just like hi mom..kekeke..kami sesama scorpio..tp Yana terlepas kot nak letak..huhuhuuu

sujaihah said...

ala ...anak kita oct...nak oct...hu hu hu

akmafaizal said...

samala kita..nak gak..ke dlm magz tu yang takde? huhu :P

Manjakusayang said...

Ibu...ada gak kesamaan dengan my baby... My baby bulan 18/03. Dr yg ummi tengok dia ramah tapi tak boleh dipegang. Pemalu yang amat. Pasal keyakinan diri tu... My baby setakat ini memang yakin diri. Yakin apa yg dia nak buat atau sebab dia jenis keras hati... hehehe

Intan said...

Arissa is Gemini baby and YES apa yg ditulis itu betul sama sekali ;)

shakeymirza said...

heheh..baca boleh..percaya jangan...kalau kena pun hanyalah kebetulan Allah...heheheh ^___^

Imma said...

Yana...lom jmpa lagi ker utk scorpio nyer..huhu..kita nak tgk utk Boboy..samer ker tidak..

Anonymous said...

SOLAT mereka yang membaca ramalan bintang sama ada di akhbar, majalah atau di internet tidak akan diterima Allah selama 40 hari, tidak kira mereka percaya atau sebaliknya kerana perbuatan itu sama seperti berjumpa dengan tukang ramal. Pensyarah fakulti Syariah dan Undang-undang Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Nik Salida Suhaila Nik Saleh, menjelaskan perkara itu berdasarkan ulasan ulama terkenal Yusuf al-Qardawi mengenai hukum membaca ramalan bintang.

Katanya, walau seseorang itu tidak membenarkan apa yang dibaca, solatnya tetap tidak diterima selama 40 hari dan jika membaca serta membenarkan pula ramalan itu, maka orang itu dikatakan kufur kepada ajaran Muhammad. Bagaimanapun katanya, jika membaca dengan tujuan untuk membantah, menjelaskan dan mengingkari amalan syirik, hukumnya dituntut malah menjadi wajib kerana tujuan memberi pengajaran kepada orang lain.

"Jelas amalan meramal, membaca dan menaruh sikit rasa yakin apa dikatakan ramalan bintang itu perlu dijauhi mulai hari ini. Ini bukan perkara main-main atau seronok-seronok kerana ia bercanggah dengan hukum Islam," katanya. Katanya, perkara itu juga jelas daripada hadis riwayat Muslim bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Sesiapa yang datang kepada dukun kemudian dia membenarkan terhadap apa yang dikatakan olehnya, maka solat orang itu tidak diterima Allah selama 40 hari."

Rugby rules said...

A friend of mine and I were arguing about astrology and she told me that he believes in astrology. She hasn't provided me with any evidence that the belief makes any sense to me.

Imma said...

Alamak..!! astagha... :-(

MeL MikaiL said...

mika bintang libra. character yg ditulis tu exactly the same! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop