@ Bila pagar pun dah tak boleh harap

Friday, January 15, 2010

Di rumah ada dua pagar. Satu tutup dapur dan satu lagi bilik study. Ini adalah untuk mengelakkan Ammar masuk dan memunggah secukup rasa (juga atas sebab keselamatan). Semalam Ibu dan Ayah sibuk buat kerja di bilik study, Ammar macam biasa mesti di tepi pagar sambil panggil Ibu. Ibu abaikan sekejap sebab tengah taip something yang penting (idea tengah mari). Selalunya kalau Ammar panggil Ibu tak layan, Ammar akan pergi main 10 minit kemudian datang balik. Tiba-tiba semalam, sekali Ibu pusing. Tau Ammar buat apa? Ni haa budak bertuah ni..



Diambilnya baldi tepi bilik air (tempat letak baju kotor) jadi tangga dia nak panjat pagar. Adehhh. Sentap jantung Ibu. Takut Ammar jatuh.



Hmm inilah yang dikatakan kalau nak seribu daya. Tak gitu Ammar? Huhu. Ibu kena letak baldi tu jauh-jauh or cari pagar lain la cam gini. Kreatif betul budak-budak sekarang. Cepat tua la Ibu macam ni.

28 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Ibu Aqil-Aqilah said...

he.he.. cute je dia atas pagar tu.. pagar kat umah dah abis bukak.. x ada maknanya pagar tu dah....

ibu anas said...

memang budak skrg ni sangat bijak...sampai kita tak terfikir pun akal dorang nih....hehehe tapi tu maknanya dia bijak

fazilzura said...

MAK AII .. smp atas pagor ..

Elyn said...

bijak2 ammar. leh kawan ngan wafiq buat tin susu jadi tempat nk amik brg!!

Drama Mama said...

hahaha ammar dah bijak. tahu dah how to get over the gate. hehehe

lin muhamad said...

hehe dia pn dh reka ladder step sendirikla yana..hehe

Sherry said...

wah kids today so active.

Hanz said...

Ini tandanyanyer Ammar, kanak-kanak yang cerdik! :>

Farah said...

hahaha budak bijak!

Manjakusayang said...

hehehehe... betul ler pagar tak boleh diharap!

Budak2 sekarang ni ibu...memang kreatip...

Atia Adina said...

amboi...bijaknya dia...

idah said...

wah..comelnye ammar...hehehe
bijak fikir alternatif...
kreatif...
:-)

Imma said...

huhhuu..ibu harapkan pagar..tp pagar jadi tunggangan Ammar..hehehe..mmg bijak sgt si kecik zaman skrg..

And satu cerita tntg kesamaan Ammar and my Boboy, nak panjat katil main lappy papa tp tak sampai..pastu dia tolak kerusi kecik yg papa slalu duduk utk buat kerja letak tepi katil then panjat dengan jayanya ke atas katil dan kemudian bersorak keriangan..yay yay yayy!!

yatie chomeyl said...

bijakk bijak

~ZuE~ said...

hahaha..lawak la ammar ni..ok what yana..die bijak tu..sgt creative..he's using his brain..tp mmg lah..kusss smgt ibu eh..ehehhe

PadNani~~{@ said...

Ammar clever boy!;)

Intan said...

Yup...mmg one clever boy ;)

BabyIbu said...

hmm budak-budak sekarang memang macam tu agaknya..tapi ibunya ni hari-hari sesak nafas melihat aktiviti-aktiviti yang bijak dan kreatif itu..huhu

eezah said...

byk akal ammar..sama lah dgn hero kita jadikan kusyen buat panjat tempt panjat

NURUL said...

alahai...
bijak betul ammar ni.... ;)

Mama_Aqish said...

tu namenyer ammar makin cerdik & makin lasak...makanye harapkan pagar pagar pun di panjat...so dah tak leh diharap lagi

mummy_adam said...

bagus..baguss.. satu geng lah ngan adam nieh..

Sherry said...

my friend preg now so she send her kids to bbsitter.

mytOme bOutique said...

askum,
hi ibu! eqyn nak tanya mn nak dpt pagar2 cenggini erk? eqyn nak kena letak kat umah dh sebab darwisy dh pandai tOlOng nenek dia masak kat dapO n panjat tangga. eqyn carik x jumpe la. any idea?

BabyIbu said...

wsalam..pagar ni beli masa ada org buat garage sales..tapi dah lama takde garage sales..kalau nak beli kat kedai biasa RM100++. Tunggu Mydear warehouse sales kot murah sikit..

mytOme bOutique said...

ok tQ ibu...

Huda said...

comey pagar tu..mmg budak2 skang ni panjang akal kan :)

akmafaizal said...

haha..bijak2..memang budak2 skang bijak,kadang2 diorg buat cam tu sebab tak mo menyusahkan ayah n ibu.harap2 tak jadi perkara yg aneh2 je.:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop