@ Key's Char Koew Teow

Wednesday, January 27, 2010

Kami sampai di Butterworth sekitar 12 tengah malam. Singgah makan dulu. Maklumlah Ayah drive direct so sangat lapar. Dekat dengan Sunway Hotel Seberang Jaya tu nampak ada char keow teow. Key's char keow teow namanya. Apa lagi singgah terus.


Ni la kedainya. Sorry pakai hand set je. Gambar sedikit hancur.


Nyum-nyum. Sangat sedap. Tapi still tak leh lawan char keow teow Bukit Mertajam kata Ayah.



Ammar pun suka. Nak..nak katanya.



Ayah tambah dua kali tu


Peace!! Ammar suka kedai ni. Lepas ni Ibu tunjuk gambar di hotel pula.

24 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eiNa said...

hurmm.. char koew teow bukit mertajam mmg terkenal kefamesan nya.. huhuuu.. dan dan kecur ayaq liyur eh.

YatieJay said...

Salam....

Alamak rindunya nak balik Penang! Key's tu antara tempat yg selalu dikunjungi kalau balik.

Saya nak bagi cadangan - pergi ke Bandar Perda (Bukit Mertajam). Char Koay Teow dia pun sedap. Kat tepi jalan jekkk....senand nak carik (tak jauh dari Petronas)

Nak cadangkan yang kat Permatang Pauh susah pulak nak carik nanti.....

Huda said...

alahai terliur tengok char kuey tiau tu :) nyum3

CuTeMiUt78 said...

wah.. nampak sedap tu.. lama tak mkn keow teow

AshAnas said...

char kuey teow penang mmg best... tp skrg my mum suke wat sndiri... hehe...

idah said...

wah..macam sedap jer...
terliur lak tgk...ermm..

zai kulim said...

MLM NIE PLAK PI LER PEKERNA MEE UDANG AUR GADING sG 2 TU..MMG BEST.,,,

Azizul Azri Mustaffa said...

huhuhu..mana nak cari char kuey teow di sini?..

eezah said...

hmmm..sedapnya..dah lama tak mkn char koew teow..kat selngor & kl susah nak cari yg sedaplah..

mummy_adam said...

sedap nyer.. Sani char koew teow kat bayan lepas pun sedap..melelehhh ;)

Sherry said...

so yummy I like to eat, but never try the stall you mention

Imma said...

Sani char koay teow laa paling best so far kat penang..pi laa try..ada kat bayan baru..near by tokong ulaq..good luck.. ;-)

zh-ena said...

wooooo klu ena mkn confirm akan tergaru2 la nnti

e!ya said...

aduhaii mmg rindu dgn char koay teow nie..huhuhuh dlu slalu mkkn kat pmtg pauh tue..nyum2 mmg sedap bila dok kat k.l nie dpt mkn kat setapak kedai MALI pon k la..apepon penang nyer no.1

D@puR D@n OvEn said...

Dulu Keys Char kue tiaw ni siap ada live band lg. Tp skang ni cam dia nak renovate.. br last week jeri g mkn char kue tiaw kt Bukit mertajam tu, kitaorang panggil Al-karya, tp dh tak sedap dah. Masin dan cam indon yg msk. Dh tak best. dulu kt sinilah paling famos amos. Try Sg Dua Char Kue Tiaw lak. kt situ dap gak.. hehehe

AiNeRzA said...

Akak...kalo saya pi makan char koew teow kat PERMATANG PAUH...x tahu la sama ker x ngan BUKIT MERTAJAM tu...

Sherry said...

I like the char koew teow so much but I can't have it often just once a month okay. :)

umminabilah said...

wahh syoknye ammar mkn charkoew teow...heheh

lin muhamad said...

aku peminat no.1 char koew tiaw..

lin muhamad last's post..#kamu mudah tergoda tak dengan.....

awanterbang said...

aik.. mukhlis pon dah blh jamah mknan utara? hehe. hm, charkuehteow kt BM tu mmg sedap tp kt permatang pauh lg sedap!!! aku, kalo balik penang ja wajib pekena ckt. yum!!yum!!

akmafaizal said...

char koew teow bukit mertajam blum pernah rasa..mana best lagi ngan Mali's Corner?

Mama_Aqish said...

Sedapnyer...terliur pulak..peberet food

idah said...

kat JB skang pun da ada char koew teow penang...hehehe..dpt gak merasa..

Imma said...

idah: tp kena rasa the real one dulu laa..ori from penang punya baru bley tau penang char koay teow yg kat johor tuh betul ker tidak besnyer..hehehe...

Welcome to Penang ~wink~ cuti-cuti mesia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop