@ Literature Review????

Monday, January 25, 2010

Macam nak tulis blog, nak tulis literature review ni kena cari mooodddd dulu. Bila skali datang, banyak section boleh buat (Ibu bahagikan literature review Ibu kepada beberapa section). Kalau tak, berhari mengadap sambil berangan. Last-last layan movie or tulis blog. Huhu.

Literature review atau kajian literatur adalah bahagian terpenting dalam tesis. Dalam bab ni, kita kena terangkan dan analisis apa-apa yang berkaitan dengan tesis kita seperti terangkan bidang yang kita buat, analisis apa kajian yang telah dibuat dan juga kajian yang sedang dijalankan. Nanti Ibu akan buat satu post bagaimana nak tulis literature review dengan baik. Sekarang agak busyyy. Kena hantar my literature review next week.

P/s: Okies, nak settlekan satu section dulu baru boleh update pasal MBP Gathering ye..bukan senang nak cari mood nak mengarang ni..huhu..chayokk!!!


a good book on how to write a literature review

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Sherry said...

wah buku tebal ni.. pengsan la

isabelle said...

ingatkan arini semua bloggers yg pegi gath smlm pakat2 nak post entry ttg gath.
hebatlah yana..rajin betul dgn lit rvw nye. good!

idah said...

betul tu kak...
part paling susah literature review...
idah baru wat degree pun da rasa susah..huhuhu

AyuArjuna BiGoshh said...

memang kena ader mood...klu tak literature review berbau moody...haha (I dah biasa kena hentam ngan supervisor)

sue said...

bagus ni. tunjuk ajar ku sifu!

ieda said...

salam...sb tu saya suka buat medic..takde assignment yg kena tulis banyak2..case study jer..hihihi..

Huda said...

literature review yg paling bnyk page..kene analyze n describe smua part yg berkaitan projek :)

Imma said...

masa study last year, ada subject Action research tau..past lit review nih laa paling susah nak faham..huhu..kesiankan..

Mungkin jugak sbb dah lama tinggalkan zaman study kot..ehehehee

Imma said...

xsabar tgu camna Yana nak share part menulis lit review nih..bole laa menuntut..kita punya giliran mcm tak lama lagi dah jer.. ~wink~

akmafaizal said...

fuh..dah banyak ketinggalan..terasa tua diriku ini...:P

CuTeMiUt78 said...

yup..part ni la yg rasa alahai.. nak kena betul2 ambil mood

Rugby rules said...

I think a lot of fantasy books help to show young adults, mainly women, that they don't have to be a size 0 and blonde to be the hero. Books like twilight have a heroine that is described as perfect average.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop