@ Rezeki Ammar di Branded Warehouse Sales

Sunday, January 17, 2010

Ibu tahu pasal warehouse ni tapi takdela teringin nak pergi. Sebab namanya pun branded warehouse sales. So budget barangnya mesti caca merba. Jumaat lepas my MIL pergi dengan kawannya. Katanya barang tupperware murah-murah. Teruja juga tapi Ayah kat lepas pindah rumah la beli barang nanti banyak pula nak pindah. So Ibu pun tak pergi.

Nak dijadikan cerita, my MIl beli torchlight tapi rosak. Makanya semalam ajak Ayah pergi tukar. Branded warehouse sales ni dekat dengan Padang PKNS di Dewan Seri Delima. Pertama kali la Ibu pergi warehouse aman damai. Takde orang.



Banner di depan dewan



Lengang je kan..kalau Pureen ke Adidas ke nak jalan pun berlaga bahu..

Barangnya tak banyak tapi ada la a few things yang menarik. Ada beberapa barangan elektrik jenama Philips macam Coffe Maker, kipas, DVD Player (murah la juga tapi barang elektrik ni tak sesuai beli di warehouse). Ada juga beg galas, beg baju, beg kerja dan beg troli jenama adidas dan a few jenama yang Ibu tak ingat (Ini elok2 juga).


  Ada Pyrex sikit..rasa macam nak beli tapi tahan nafsu..



Barangan Tupperware..ini ibu sembat satu tapi yang panjang punya RM29 untuk 3 bekas..



Paling best ada barang mainan Fisher Price. Ammar dok berkenan mainan yang kanan tu (yang tinggal satu tu) tapi harganya RM87. Isyy pikir banyak kali jugala last-last tak beli. Keke.



Mainan lagi



Ibu berkenan yang ni dah lama tapi rasa macam tak la murah sangat (RM149) maka tak beli. End up belikan Ammar Fisher Price yang papan menulis (RM29) dan Train Barney (RM25). Rezeki Ammar la kan tak pasal-pasal dapat hadiah. Oh ya kat tepi tu ada juga jual buku-buku. Ibu belikan sebuah untuk Ammar RM5. So dalam tak nak beli..inilah hasil tuaian semalam..hehe.


Oh ya yang set alat tulis Disney kaler pink tu beli untuk anak buah

P/s: Kesimpulannya, kalau rumah ada dalam 5 minit sahaja maka bolehla pergi jengah tapi kalau jauh tak payahla..habiskan minyak je..hehe

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eezah said...

wah! sempat lagi gi warehouse sale..rezeki ammar..

Sherry said...

nice tapi the more you see the more you want buy.

Oyis said...

Mahal nye brg2 Fisher Price tu kat Msia ek.. even dah warehouse sale pon sampai beratus2 lg. Parents mana la x pikir 2,3 kali sblm beli. But yay to Ammar, dpt jg 2 toys murah2 and a book. Ni la namanya pembelian berhemah *tabik buat Ibu*

Mama_Aqish said...

wah...sonot ammar dapat menan baru ek....best la yana dapat gi sale ni.....ape plak barang yang yana beli???

fazilzura said...

wahhh ... kalau g warehouse mmg ler besh ... lg2 xdak org ..

weekend leps g SOGO sabtu org xbape ramai .. sgt2 le besh , dh tgh baru ramai org

umminabilah said...

wahh...sukelh ammar ye...syoknye shopping

mummy_adam said...

wah best nyer.. ada lg x w'sale nie?

Sherry said...

warehouse sales is where to grab good deal :D

idah said...

wah...best la ammar dapat mainan lagi...
kat warehouse sales walaupun sale sampai 80% tapi harga dia still beratus..huhuhu...

Imma said...

Yana..pyrex tu mcm besh jer..but klu dapat borong claytan sgtlaa best kan..hee..nasib laa jauh

Rugby rules said...

please look again at your question, its not even written well enough to understand it.

Imma said...

haks...rugby rules maksudkan pada question that I wrote didn't you..?? klu tak..takpe laa sorry but no sorry..tapi..aku bertanya soklan ker erk..heheh..aku yg perasan..

Sowi Yana.. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop