@ String Curtain

Wednesday, January 20, 2010

Pernah dengar string curtain? Ibu tahu pasal ni pun masa dok survey curtain hari tu. String curtain ni gunanya untuk jadi divider di living room ke dining room ke. Harganya dalam RM100++ satu roll (tak ingat pula berapa meter).





Cantik juga lebih-lebih yang ada dua tone colour. Mula-mula ingat nak satu untuk jadi divider antara ruang tamu tu kan sebab bila buka pintu terus nampak dapur. Tapi bila tengok Ammar dok main cu cak dengan string curtain tu kat kedai. Tak jadi la. Roboh string curtain tu nanti. Huhu.

20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

umminabilah said...

emm cantik...yelh kalau ade ank kcik mcm ammar ssah ckit...habislh dtariknya...

Zuhaini said...

cantik! tapi tu lah, takut ditarik baby.. huhu :(

♥Hernee Nazir♥ said...

rumah sy gune string curtain ni..klau ank2 buah dtg mmg suke tarik2..

Anasfadilah said...

di tarik satu hal,kalau terbelit..nauzubillah

idah said...

string curtain mmg cantik..
yang 2 warna lagi cantik...
tapi tu la..kalau budak2 kecik suka la main sorok2...

tifa said...

cantiknya ..kat mana beli tu ?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cantik.tapi kat rumah ni tadak plak tempat nak letak partition nya.mebi kalo beli rumah sendiri nanti!

Kolestrol boleh dibeli?

Mrs.R @ Emi said...

ada anak kecil ni, mcm2 benda kena tahan dulu..perabot pon kalo bleh minimumkan...biar space utk dorang bermain lebih luas kan?

p/s:yana, nnt jemputla kami ke rumah baru.hihi

Huda said...

cantiknye..my husna pantang nampak bende2 gayut ni :(

Imma said...

Yana, string curtain nih mmg Imma pakai kat umah..mmg jadi mainan tarik2 dek Boboy jaa..tp so far takde lagi putus or tercabut or what not laa..kuat jugak..beli kat Mydin jer..utk panjang size 1 pintu baru RM25..heheh..so borong 2 utk letak kat pintu antara ruang tamu ngan dapur..Purpose utk taknak kasik direct nampak dapur..ngeh ngeh..

Imma said...

whooppss..lupa kasik tau..klu nak pesan belikan boleh jer..hehehee..atau Yana dtg Penang laa..kita shopping bnyk2 bawak balik KL..wakakakaa..

Imma pakai since raya tahun 2007..ok jer sampai hari ni tak pernah turunkan lagi..tp Boboy belom lagi laa try buat gayut swing mcm tarzan tuhh...hahahhaaa.. ~harap2 tak buat laa kot~

Drama Mama said...

alaa so cantik! tapi kat rumah kitorang cam tak sesuai...memang akan punah la irfan tarik huhu

AiNeRzA said...

kat kamdar pun murah...x sampai RM50...banyak tempat lagi nih yg kena survey...SSF pun ader...hihihi

Sherry said...

nice but dont think suit for kids at home. as you see string.. worry kan kalau mereka play around it.

mummy_adam said...

cantik nyer.. minatlah nak cari kat mana ek.. tp kena tggu adam besar sket kut nnt dia bt main plak..

anin said...

cantik jugak..sesuwai ltk kat mana yek

Zulaikha Mohamad said...

Nasib baik Arsyad tak tarik2.. tp string curtain tu kuat actually and mmg takkan tercabut aa.. anak buah jue tarik ok je.. hehe.. and yup 2 tone string curtain mmg lawa.. jue beli yg black and white punye.. hehe :)

Sherry said...

hehe..reminds me of nice to see, nice to hold, once pull down considered sold.

Rugby rules said...

your desperate, take it to a local curtain shop and ask them if they ccan put a new tape on the top or if they can help you put the thread back through.

akmafaizal said...

tak bole beli barang banyak2..blom ade umah sendiri..teringin gak nak beli satu...huhu :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop