@ Layan movies time cuti

Wednesday, February 17, 2010

Zaman tengok wayang dah berlalu. Paling-paling pun setahun sekali tu dapetla kan. Sekarang kami layan movies kat rumah je. Ayah akan download pastu malam-malam (agak-agak bila takde citer best kat tv) kami pun layan. Ayah akan pasang laptop kat atas meja jepun kat ruang tamu dan kami landingla di toto. Erkk sebelum tu kena pastikan Ammar sudah mahu tidur ya kalau tak ada je yang nak duduk VVIP seat kat depan sekali atau jadi technician dan betulkan laptop. Antara movies yang kami sempat layan cuti baru-baru ni:

Avatar - 4.8 Bintang: Sangat takjub dengan teknologi yang digunakan. Kalau tengok 3D mesti lagi best ni. Nak tengok 3D RM18 eh satu tiket. Boleh tahan. Huhu.

3 Idiots - 4.5 Bintang: Sangat best. Dah lama tak tengok cerita Hindustan yang bijak. Asyik tunjuk body je cerita sekarang. Mengalahkan Hollywood. By the way sape yang tulis skrip cerita ni sangat la Ibu salute. Very smart.

Sherlock Holmes - 4 Bintang: Cerita penyiasatan yang bijak. Kelakar hero die, teringat cerita House.


Jab We Meet - 3.5 Bintang: Jalan cerita Hindustan biasa tapi boleh tahan best. Tidak terlampau jiwang. Lakonan Shahid Kapoor pun best. Boleh jadi pengganti Shah Rukh Khan.

Juno - 3 Bintang: Kisah seorang remaja yang mengandung tetapi sangat selamba dalam menangani krisis kehidupannya. Ceritanya ringkas dan sederhana tapi menarik.

Pisau Cukur - 3 Bintang: Cerita biasa je. Tapi gambar cantik. Suka tengok kegedikan Fazura. Sangat menjadi. Panas....

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Jiey^Mien said...

terror ah liana dpt layan movies neh..
jiey kalo nk layan movie, mmg takde masa la nak blogging..
=)

mommyYen said...

juno tu dah pernah tgok.bess sgt kan,jab wee met bru tgok bbrpa hri lepas.ok jgak la..

Oyis said...

wah... movie marathon nmpk... bestnya... i hardly have time for movies these days. ntah ke mana pegi masa lapang i semua...

dlm byk2 tu, i've seen juno je. nak kena cari la three idiots, review mcm best, then suruh Hubs dloadkan. pastu lupa and x tgk2 spt berpuluh lg movies lain yg mintak Hubs dloadkan heheh... hangin je hubs :P

Diyana Zulkifli said...

ehehee,itula..klu dh nama kaki wayang,mn bley tinggal tgk wayang kan walau dlm ape keadaan pun..ahahaha.

*last stori aku tgk wayang sblom perut meletop ritu-avatar.

aku lg tegar dr ang le, mo lg redah wayang dlm apa keadaan skali pn, itu pn tnggu blk jitra le,ramai nak menjaga anak2 aku smentara papa mamanye pegi dating tgk wayang..hee..

asmaa said...

babyibu

baca entry ibu,b'minat nak tgk...asik karton je hari2...leh kongsi tak download kat mana movie2 tu :)

tq

lin muhamad said...

heheh...samala yana.kita pn tgh gila lyn movie kt umah.hehehe...teringin nk tgk avatar 3d.dh 2x repeat tgk avatar kt rumah.huhu...

eiNa said...

pehh.. ni betul marathon movie nih yana..kekeeke

Imma said...

wohhooo..satu hari 1 movie erk..hehehee...ehh citer pisau cukur tuh bes ker yana..hmm...

mummy_adam said...

wah besh nyer..lama dah xbuat xtiviti mendownload movie nie..

akmafaizal said...

erm..movie avatar dh tgk kat wayang in 3d ngan hubby. best gak..cam nak pegang2 semua menda dlm tu.cam jakun gak samala cam hero dlm avatar tu.hehe..jap we meet layan gak.tgk kat astro karina,skang dh jadi mustika.huhu. yang lain tu tak pernah tgk lagi.macam best jerk :P

zh-ena said...

ena baru jea tgk citer pisau cukur..best gak citer tu

mamafaris said...

3 idiots mmg best..xde seksi2..lgpon aamir khan mmg superb..try tgk cite GHAJINI (aamir khan gak)..lain dr yg lain..

hihi..sj nk kongsi citer..

idah said...

wah..memang marathon movie la macam ni..hehehe
avatar, sherlock holmes, juno n pisau cukur da tengok.
memang best..
tapi citer hindustan tu download kat ne kak??
xpernah tengok lagi tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop