@ My love stories..

Sunday, February 7, 2010

Dapat tag daripada Nurul..lama tak kena tag ni..

1) First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
Tahun 2001 time lepas final exam di tempat main bowling di Angsana. Ibu datang dengan kawan-kawan Ibu dan Ayah dengan kawan-kawan Ayah. Kebetulan salah seorang kawan Ibu classmate Ayah. Disebabkan tempat full time tu kami pun main beramai-ramai.

2) Love at first sight?
Emm sikit-skit la. Since Ibu suka Chinese look, masa first nampak Ayah tu tup tap la juga. Ayah rileks je. Lepas jumpa tu esoknya start cuti semester. Masa semester baru buka barulah Ayah approach.

3) Who is he when the first time you met him?
Pelajar tahun satu di UTM atau dikenali sebagai budak tahun 83 (padahal batch kami tahun 82) yang dapat kalkulus 100 (gila ke hape huhu).

4) How long it takes for him to ask you out for a date?
Date? Dalam dua minggu juga. Tapi before tu ada la Ayah datang jumpa kat rumah sewa dan sembang melalui telefon.

5) First place dating?
Emm kalau budak UTM dating mestilah pergi CS (City Square rasanya) 

6) How he proposed?
Proposed? Emm Ayah hantar PIL terus ke rumah my parents. Then terus tetap tarikh. Bila dapat tahu rasa macam mimpi. Tergezut. Keke.

7) Special date with your hubby?
19/6/2001 - Declare couple
1/6/2007 - Akad Nikah
23/4/2008 - Dapat Ammar

8) Changes that he asked you to do?
Kurangkan aktiviti lagha. Huhu. Dulu Ibu suka sukat berapa besar shopping compleks, karaoke dan tengok wayang. Sekarang tengok wayang kat rumah je la. Tu pun kena tunggu Ammar tidur.

9) What is about him that you love so much?
He knows how to handle me, sangat setia (Ibu sangat kuat jeles ok) dan pandai ambil hati Ibu (paling lama Ibu boleh marah Ayah ialah satu jam sahaja - huhu)

10) What is about him that you wish he would change?
Emm jadi romantik lebih skit..keke..(tapi dah kenal Ayah dekat 9 tahun, Ibu tahu memang takde harapan - takpe Ayah, Ibu terima seadanya)

11) You will lose your mind and crack your head when he..
Berleter..huhu

12) You will smile through your eyes for the whole day when he..
Belikan hadiah yang best macam hari tu. Keke. Em takdelah..Ibu akan tersenyum bila Ayah tersenyum. Bila Ayah susah hati Ibu pun susah hati.

13) Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..
dengan seluruh jiwa raga..

Ni gambar time tengah bercinta. Masa ni pergi Genting Highland rasanya dengan Puan Donat. Gambar scan tahun 2005. Mudanya rasa time tu. Hehe.


 Ibu nak tag semua readers BabyIbu..jom buat imbas balik kenangan time bercinta dulu..hehe..

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

akmafaizal said...

wah2..ni sempena hari kekasih ek.Mengenang masa cinta dulu2 agar Percintaan kembali hangat.best..best

lin muhamad said...

syokla tag ni yana..nanti nk buat lah..best ni kenang2 zmn becintan dlu...kui3x..

*mukhlis mmg dikenali sbb usia dia yg tak sama ngan ktorg(dia lompat kelas msa sekolah kan?). kt kelas aku dlu ada 2 mukhlis.senang je nk kenal mukhlis ni,ala mukhlis budak thn 83 tu.hehehe*

idah said...

wah...
love at first sight...
hehehe

betul tu kak..
klu dak UTM dating mesti kat CS...
hehehe

MrsPelangi ;P said...

wah...syok2...baca senyum sorg..teringat kisah sendiri..tgk, sume readers kena tag..hehehe..takpe..nak wat jugaklah..

Diyana Zulkifli said...

ehehe, ha ah weh,,ni gmbq ms kite gi genting reramai tu..hmm,tinginnye nak gi lagi..pasni la kan.ceh,ade hati..pantang baru start.ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop