@ Takut Air?

Thursday, February 25, 2010

Kami jarang bawa Ammar mandi swimming pool. Dulu pernah bawa mandi kat Penang. Meraung-raung. Tak tahula sebab takut atau sebab sejuk (mandi pagi, malam sebelum tu hujan). Hari tu masa pergi Butterworth bawa la Ammar mandi bath tub. Berendam dengan die. Ibu pasang air suam. Tengok macam ok. Suka je.

Bila kami turun Penang, baru bawa turun swimming pool. Mula-mula meraung juga. Penat Ibu pujuk. Lama-lama tu ok sikit. Bila Ayah bawa masuk kolam besar. Baru seronok. Nasib baik la pelampung kiri kanan atas bawah. Penyelamat pun ramai. Keke. Kalau harap Ayah sorang memang Ibu tak lepas. Ibu? errk diri sendiri pun tak tentu selamat. Huhu.


Ammar yang cuak di samping Ayah dan Pak Ngah

P/s: Teringin nak belajar berenang. Kat UM ada kelas, tapi petang hingga malam la pulak. Tak dapet la nak join.

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eiNa said...

alamak ammar.. cane aunty nak ajak ammar n geng main air kat pool neh?!

zue said...

hahhaa..yana, aku dr dulu lg, mase 2nd yr berangan nk gi blaja berenang kt situ..pastu tak pegi2..haha.. ;p

Diyana Zulkifli said...

a ah le ammar,camne nak join mia neh?hehe

mummy_adam said...

xpe, jom belajar sama2 ngan Adam ek :)

zh-ena said...

ena berenang katak tahu la hehehhehe

Imma said...

aduss..Boboy dulu penakut air jugak tp skrg tak leh tgk air asik nak 'meeming' (=swimming) jaa..hahahhaa..

pi lepak tepi laut pon dia asik sebut nak nak nak...nak meeming.. :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop