@ Bila Mama ada FB

Thursday, March 4, 2010

Hari tu buka-buka email, Ibu terkejut. Ada request from my Mama nak add jadi FB. Waa bila pula Mama pandai buka FB ni. So approve jelah and suggest my husband dan adik-beradikku sayang yang lain. Then, call Mama.

Me: Salam Mama, waah sape ajar daftar FB ni? (Kebetulan last week ada Mama tanya macam nak tengok FB, sebab nak tengok gambar Ammar)
Mama: Salam, orang ofis tolong daftar. Diorang suruh jadi fan untuk Fakulti. Mama pergila bagitau, mana la Mama reti nak daftar FB, buka pun tak reti. Jadi macam mana nak jadi ahli tu. Lepas tu orang tu pun tolong la daftar. Mama bukan reti guna pun lagi.
Me: Hehe. Yana dah suggestkan yang lain. Nanti Mama add la.

Hebatkan sekarang. Tapi yang paling kelakar ialah bila adik-adikku yang hero2 tu pun mula sibuk roger.

A: K.Yana, Mama dah ada FB la. Macam mana ni. Nak approve ke tak. Banyak gambar dengan awek-aweks.
Me: Kuang-kuang. Delete jelah gambar awek tu ha.

Semua dah cuak bila Mama pun dah berFB. Takut kantoi aktiviti-aktivi lagha bersama-sama awek. Haha. Baru hangpa tau na. Go FB.


9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

SueRosly said...

Mak Sue takde FB, tapi FB Sue tempat mak Sue tengok gambar sedara mara n adik beradik Sue serta kengkawan mak punya anak... :) Lebih kurang Sue punya FB tempat Mak Sue refer lah... hehheheheh

Oyis said...

haha mula adegan tapis menapis utk adik2 yana lps ni yeee... nasib baik dah kawennnn... x yah pikir pjg2 psl ni hehe

KambingBujang said...

my case lak, MIL and FIL yg ader FB, then anak buah yg umur 5 thun pun dah ader Fb..

akmafaizal said...

haha...mak mertua saya pun ade fb gak..tp rasa2 cam abg ipar yg tolong daftarkan. so ter'link'lah ngan adik2-beradik ibu mertuaku yg lain. at least tau gak le perkembangan, diorg yg jauh merantau..ngeh3 :P

thanks yana, dh dapat ur gift tuk giveaway aritu.

Imma said...

haa..mama moden la katakan..kekeke..mcm kita laa jadi mama yang berFB,,berblogging..tak gitu yana...

mummy_adam said...

sama lah, my mom pun ada FB..tp nasib baik dh lama tggal kan aktiviti2 lagha.. hehehe

Diyana Zulkifli said...

pak aku pun ada le ,yana.add le die.hehe.nnti aku suggest fren utk ang..:p

zh-ena said...

hehehehhehe mama dah jd moden skang nie

~~@lyci@~~ said...

haha.. mama & nenek moden..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop