@ Kami Accident Motor

Thursday, March 25, 2010

Semalam tak sempat update blog. Masih dalam trauma. Alkisahnya pagi semalam kami sekeluarga naik motor. Otw pergi kerja, akan hantar Ammar dulu ke rumah MIL. Baru je keluar kawasan apartment, alih-alih motor melelong. Melelong ke kiri, melelong ke kanan. Subhanallah tayar pancit ni. Nasib baik Ayah memang bawa slow je kalau ada Ammar jadi kami tak terus terbabas atau jatuh.

Lepas melelong beberapa kali Ayah berjaya tegakkan motor balik. Ibu memang pegang Ammar sekuatnya. Ibu budget kalau jatuh pun Ibu takkan lepaskan Ammar. Biar Ammar jatuh atas Ibu. Elok lepas Ayah tegakkan motor, adeh ada pula kereta kat depan nak belok. Ayah jerit..pegang Ammar kuat-kuatttt. Ibu pun pegang Ammar rapat-rapat dan rapatkan badan ke Ayah.

Gedebung langgar kereta depan. Kemudian kami terbalik ke tanah. Ibu sempat angkat Ammar dan jatuhkan die ke badan Ibu. Ya Allah. Terketar-ketar Ibu rasa. Ayah bangun dah terus tanya Ammar ok ke. Ammar terpinga-pinga tapi alhamdullilah tak apa-apa. Nasib baik die duduk belakang dengan ibu hari ni. Selalu AMmar duduk depan dengan Ayah.

Semua orang serbu keluar, dari kereta dan dari kedai. Ada orang tu siap marah Ayah bawa laju, Ayah pn terangla motor pancit bukan bawa laju pun. Ayah bawa dah perlahan cuma dah motor pancit. Hu hu. Ibu bawa Ammar ke tepi jalan. Rasa sangat terkejut dan terketar-terketar. Bersyukur sangat pada Allah sebab selamatkan kami sekeluarga.

Kebetulan ramai pula kawan Ayah lalu nak pergi kerja, mereka la tolong-tolong. Ayah bayar Rm100 kat kereta depan yang kami langgar. Bumper die je sikit kena. Bag Ibu hancur koyak. Ayah calar sikit dan Ibu bengkak kaki dan sakit pinggang (gara-gara aksi stuntman) dan alhamdullilah Ammar tak de apa2. Ibu sangat-sangat bersyukur dan rasa sangat fobia nak naik motor. Huhu.

29 kawan BabyIbu berkata-kata..:

ira_kecik said...

alhamdulillah, nasib baik ammar ngn ibu takde pape.....

Farah said...

erk..syukur takde apape yang teruk...memang naik motor ni risikonye lebih banyak dari naik kereta..sejak husband pernah accident dulu sampai patah jari kaki..terus fobia nak naik motor.

dbalkis said...

Alhamdulillah..takut kan kalau anak kite apa2..saya pulak penah jatuh tangga dengan bb..dia tak pape tapi nangis sebab mama jerit..saya je yang bengkak kaki..

idah said...

subhanallah...nasib baik semuanya elok2 ajer...
naik motor risiko memang tinggi dari kenderaan lain...
semoga cepat semnuh ibu...

chekna said...

nasib baik xapa2.. risau bila dengar kisah2 accident ni..take care ye ibu...

zh-ena said...

syukur takder jd apa yg teruk

saveme_zero said...

syukur korang anak banak xde apa2.

izzahazfar said...

syukur takde papa....zah pun naik moto hari p keje...risau la pulak

Nur Fazlizah said...

alhamdulillah, takde apa2 yang serius. Take care

bukhairiah said...

mujur xpe2..risau gak nie...sy pon kadang naik motor 4branak! wpon ikot jln dlm, musibah blh blaku kt mane2 kan?

iem said...

syukur takde apa2..take care ye

mummy_adam said...

alhamdulillah xde pape.. xyah lah naik motor dh.. i mmg sgt2 takut naik moto

isabelle said...

syukur...
lega xde apa2.
beg ibu tu, kena minta ayah belikan baru la..hehehe

oli said...

nasib baik tak ada yang teruk!!!

lin muhamad said...

syukur satu family ok...tak perlu bwk ammar cek hospital ke?takut dalaman tak tau camne kan..but hope everything ok.

aNnAsUe'G said...

ya allah syukur sgt...nasib baik takde pape..geram plak tetiba ade yg sound ckp bwk laju2. hanye kite je yg tahu laju ke tak.
terus rasa nak telan air liur sbb kitaorg pon naik motor. gulp~

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

alhamdulillah lah kak korang x cedera teruk.

naik motor mmg bahaya. itu lah risikonya bila naik motor.

harap2 kejadian seperti ini x akan berlaku lagi.

aminnnn...

yatie chomeyl said...

nasib baik x apa2.. tp kene cek jugak tu yana takut2 kalau ada internal bleeding

Anasfadilah said...

ALhamdulillah,semua selamat..seriau neh baca entry yana

Imma said...

syukur tak apa2 and semua selaamat..

nadja said...

alhamdulillah nasib baik tak der aper..

AshAnas said...

ya Allah kesiannya kt ibu's family... alhamdulillah semuanya selamat..

brownLOVEgreen said...

jgn naik motor lagi ibu...
bahaya bawak anak mcm tu, walaupun perlahan...
ok ibu...

Elyn said...

ya allah nasib la korang sume tak apa2.

Le Chevalier said...

nasib baik semua selamat, ckp kt mukhlis tu, suh dia bawak keta, jual moto tu, jgn kumut nk jimat jer...;p

ieda said...

alhamdulillah semua ok..
take care..moga cepat sihat semula.

BabyIbu said...

itulah..syukur sangat-sangat semuanya ok..tq semua..

zeta said...

syukur xde yg cedera teruk..
lps ni dah xmau naik moto lg ye??

ibunafis said...

salam yana,alhmdulillah sume slmt..smoge cpt2 sembuh ye..cian ammar,kecik2 dh ada pengalaman ngeri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop