@ Sarung kerusi dan meja makan di Macy

Tuesday, April 6, 2010

Untuk ruang makan, Ibu ada beli set meja makan kat Macy. Macy ni barangnya harga memang boleh tahan. Tapi kalau die buat sales, boleh dapat dekat 70% la juga. Berbaloi la sebab barang kualiti elok tapi dapat harga murah. Masa Ibu beli dulu daripada RM2500, Ibu dapat dalam RM900. Itu yang terus beli. Sekarang pun Macy ada sales. Hari tu Ibu tengok harganya dalam RM1000 daripada RM2300. Ini gambar set meja yang tengah sales kat Macy hari tu.



Meja sama macam meja Ibu tapi kerusi yang ni lagi cun. Kenapa? Kerusi Ibu tak cunkah? Cun memang cun tapi jenis cepat kotor. Sekali Ammar makan dilapnya tangan kat kerusi tu alamatla. Sampai sayang pula nak guna. Jadi solutionnya Ibu buat sarung kerusi. Apa benda sarung kerusi tu? Meh Ibu tunjuk..

Ini kerusi asal..yang belakang tu selepas dibalut..sila abaikan background sebab gambar ni diambil time nak pindah hari tu..

Ini sarungnya. Kain Ibu beli kat Fella Design Warehouse Sales hari tu. Semeter dalam Rm10. Satu kerusi guna tak sampai 2 meter. Upah jahit RM20 (oh Ibu tak pandai jahit jadi kena la upah orang..huhu).

Setelah pasang jadi la macam ni ha. Jadi boleh guna semahunya. Kalau kotor keluarkan sarung dan masuk dalam washing machine. Hehe. Senang citer.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

fazilzura said...

emmm lawo leps ado sarung , leh tuko2 colour nye kan ..

zr nye kusi murh je beli kat courts, but lega smp now leh pakai lg.. beli thn 2004..

LynnLyana said...

wa! bestnye!! oleh itu, sila lah lap tgn mu di kerusi itu wahai ammar....nnt klu kerusi itu sudah comot...ibu mu bole lah dptkan sarung yg baru..
hehe

Elyn said...

ade anak mmg semua bende kene sarung kan?? tangan dierang laju je mengelap... sampaikan baju kite pun kene kekadang!!

mummy_adam said...

betui tu, i ajar adam lap tangan guna tisu or towel tp dia lap gak kat baju or tudung bibik..hahaha.. nasib baik bukan i yg kena ;)

Intan said...

Intan pon perasan gak yg Macy tgh sales la nie...harus ku terjah...he he :D

He he..bila beli brg baru nie, mmg cuak sgt kan kalo anak main lap je merata...he he :D Nie dah pakai cover so mesti lega sikit kan ;)

idah said...

lawa2...senang ni kalau kotor...
boleh buka2 basuh....

ummi's world said...

boleh saya tau akak upah kat mana ye??, ingat sy pun nak upah org jaitkan sarung kusi saya la..

BabyIbu said...

kedai eliza dekat subang bestrai

ummiaina said...

cantik sarung kerusi. boleh saya tahu upah jahit kat mana, sayya pun nak jahit jugak lah...

Cantik.Mas Online Shop said...

Assalammualaikum kak..bole bg alamat atau no.tel kedai yang akak tempah sarung kerusi ni tak..saya nk tempah jugak la..tQ kak 4 sharing..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop