@ Selesai satu perkara..minggu depan sekali lagi..

Thursday, April 8, 2010

Terima kasih atas ucapan selamat semua. Ibu dah selesai present my proposal. Sebenarnya ini baru pre-presentation. The real presentation adalah minggu depan di hadapan Dekan, HOD, supervisor dan lecturer yang lain. Itu yang ngeri tu. Huhu. Berbalik pada presentation semalam. Ibu kena present depan kelas PhD Ibu. Alhamdullilah semuanya berjalan lancar. Walaupun BI Ibu agak tunggang terbalik tapi semua foreigner tu faham. Kira okla tu kan. Hehe. Komen dari panel, Ibu kena detail kan lagi metodologi Ibu. Yang lain itu ok (background, problem statement dan sebagainya). Alhamdullilah.

Semasa presentation, kami diberi kertas untuk komen kawan-kawan yang lain. Konsepnya sharing is caring la kan. Semasa kawan-kawan yang lain present - Ibu presenter kedua. Saje nak present awal so lepas tu rileks sikit. Ibu terfikir nak bangunkan satu blog khas untuk share knowledge pasal study ni. Banyak bahan Ibu ada cuma takdela boleh update selalu macam BabyIbu ni sebab materialnya berat sikit. Ibu boleh kongsi ilmu-ilmu yang tak seberapa di dada ni dengan kawan-kawan yang sedang sambung belajar dan juga yang ada keinginan untuk sambung.

Macam biasa. Bab nak buat blog ni laju je. tadi godek 20 minit dah siap. Tinggal nanti nak masukkan bahan-bahan. Kena rancang dulu. Ini linknya http://liyanashuib.blogspot.com/


Kosong lagi ye. Kepada kengkawan yang sedang sambung belajar dan akan sambung silalah tinggal link kat blog baru Ibu tu ya. Bolehla kongsi pengalaman dan bersama-sama bagi semangat antara satu sama lain dalam meneruskan perjuangan ini. Chayokkkk!!!!

P/s: Oh ya..untuk blog baru ini Ibu nak cuba tulis in BI. Kena practicela ye. Thesis pun in BI. Jadi kalau salah tu buat-buat paham jelah ye. Huhu.

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

lin muhamad said...

hm...tetiba semangat nk sambung belajar balik..huhu

LynnLyana said...

yana, aku baru nk suggest kn kt ko buat blog baru khas utk phd ko ni..tips2 ko tuh aku pakai beb..
post ko sblum ni content utk presentation aku guna nk buat final project aku..
n one more..aku sokong ko type in english..sama2 kita dpt improvekn english kita..chewahh!!
chayook!chayook!!

isabelle said...

bila i start my phd nnt, i akan lambak semua dlm satu blog je rasanya.
anyway, good step. u should write more in english.

zeta said...

Wahh..best ade blog utk phd u..keep up a gud work..teruskan memberi inspirasi pd org...
Huhhh..tiba2 rasa berkobar nk smbg blaja lg..

Dalin said...

GoodLuck kak for next week!! dozen of wishes and lucks for you dearie..

Buat PhD umur muda.. bagus dan alhamdulillah.. Saya dibesarkan dengan ayah saya buat PhD, dia pressure,semua pressure.. hehe.. alhamdulillah, dia sekarang dah jadi Proffesor IT. Moga akak pun jadi macam tuu.. ^_^

Dalina

*blog walking from kak diyana(donat)*

p/s:Ammar sangat comey! tolong peluk dia untuk saya yee..

Rugby rules said...

Whats language sharing yar i can't understand this please share it common language.

Rugby rules said...

Congrats! that your passed Ph.d..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop