@ Sketsa di Watsons, One Utama

Monday, April 5, 2010

Last weekend Ibu pergi One Utama. Nak pergi Jaya Jusco nak redeem point. Untung shopping di Jusco ni, dalam setahun banyak Ibu dapat. Kalau dulu tukar point dengan barang. Sekarang die bagi cash voucher je. Lagi senang. Eh berbalik kepada kisah di Watson. Masa lalu depan Watsons, Ayah pun suruh la Ibu masuk tengok air contact lens. Alah, air solutions untuk simpan contact lens tu. 

Ibu pun masuk la Watsons tu. Disebabkan jarang masuk, agak tercangak-cangak la juga mencari barang. Ibu pun ambil keputusan nak tanya kat salesgirl tu je, cepat la sikit lagi pun orang ramai susah nak berjalan kat situ. Lepas Ibu tanya, Ayah pun masuk tanya ada tak. Ibu pun cakap kejap (sambil berjalan ke direction salesgirl tu bagi). Ibu pun ambilla air solution pilihan hati jenama Complete.

Tiba-tiba Ibu dengar Ayah marah pharmacist yang duduk sebelah salesgirl tu, Ibu pun cuak dan pergi dekat Ayah (apahal pula ni..dalam hati Ibu). Ayah kata "takkan nak tanya pun salah kot, bukannya ada signboard besar. Tak payahla nak kutuk-kutuk, ingat orang tak faham ke. Dok cakap melayu itula inila." Lepas tu pharmacist tu macam nak dalih tapi salesgirl tu buat-buat tak tahu je. Lepas Ayah sound lagi seround-dua (kalau korang ada kat situ - huh memang glamer la kitaorang), Ayah suruh letak balik barang lepas tu kami keluar. Sempat juga Ayah minta nama die, Joseline ke macam tu la bunyi. Konon nak report la.

Ibu cepat-cepat tarik Ayah keluar. Ibu pun tanya kenapa. Ayah kata lepas Ibu tanya tu, pharmacist tu macam kutuk-kutuk Ibu kat salesgirl yang Ibu tanya. Die kata "Ini Melayu cari barang pun tak tahu dan bla-bla.." Banyak le lagi agaknya dikata sampai Ayah naik angin. Kalau sikit-sikit takkan sampai Ayah naik suara. Konon die speaking la orang lain tak faham. Die tak tahu agaknya Ayah Ammar ni UK mari tau.

Kesimpulannya, salahkah kalau kita nak bertanya barang tu kat mana? Huhu. Satu lagi kesimpulan Ibu adalah, oh Ayah hero pujaanku. Bukan selalu tengok Ayah defend Ibu. Hehe.

Gambar sekadar hiasan. Tak sempat la weh nak snap gambar dengan sketsa di atas tu. Patut amik gambar si Joseline tu tempek sini. Macam bagus sangat.

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nurulazham said...

sekali kena 'sembur' dgn ayah ammar..haa..padan muke dia!!!
geram plak dengo...
'bangsa' tu mmg patut dilayan camtu...
idop menumpang kat mesia ni xsedor diri lagi tu!!

Elyn said...

haha mendapat hadiah free dr ur hubby!!!

mummy_adam said...

ai pun pernah kena.. kurang asam betui diorg nie.. macam bagus kan..kan..

Muhammad Adam Rayyan said...

erm tak paham kang derang nih. tanak berinteraksi dgn org tapi nak keje camtu.

suh keje dgn zoo la len kali, tak payah jumper org senang..

nigina said...

mmg patut pun kena...

Drama Mama said...

haaa bangsa menumpang memang camtu. menyakitkan hati kan, ingat dia pandai la speaking pong pang pong pang camtu.

hambik kau sebijik! kwang kwang kwang

aNnAsUe'G said...

i plak terasa bangga bile minah tu kene sound dgn ur husband! ingat kite ni bengong sgt ke sampai tak phm ape die ckp. bencik!

AyuArjuna BiGoshh said...

ibu, memang sakit hati kalau terjadi mcm ni..pelikkan kalau tak nak kerja berhadapan ngan customer...duk belakang tabirlah...dulu saya pernah kena dengan sales girl kat Jusco...kita tanya elok2..langsung tak jawab mencebik lagi ada"...terus saja ku isi borang komplen....pueh hati...

Oyis said...

sbb tu dia kerja situ. enough said. menyampah dgn org yg perahsan best ni. konon ckp in english ni org x paham la ek. silap2 english dia pon berterabur gak :P

Asmahani said...

hee! geramnya dengar. Diorang ni mmg camtu.. macam bagus.. haritu, anak my ofis mate, umur 2 yrs plus, bising2 kat dalam toilet smentara my friend tu nak pakaikan seluar anak yang sorang lagi.. budakkan, biasalah.. sekali ada sorang ni marah anak my froiend tu, " Diamlah!" jerit kuat lak tu... tergamam my fren, budak 2 tahun, apalah yang dia faham kan.. konpius tul.

KV said...

eh, biasa lah kan kalo kita nak cepat wajib kita tanya SA kat mana letak nya barang yg kita cari tu. Takmo buang masa dari satu row ke satu row.

Mmg patut pun dia kena. Huhu

nyway, salam kenal. Hehe

azura said...

bravo. mmg layak bagi sedas. macam la kaum C**a pun bagus sgt kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop