@ Susu naik harga ke?

Monday, April 12, 2010

Stok susu Ammar dah habis. Ammar minum Wyeth. Selalu kalau promosi dapat RM29-RM30. Tapi semalam kami pusing satu KD. Semua mahal woo.

Giant: RM37++
Carefour: RM34++
Speedmart: RM35++
CamyBabyland: RMRM33++
Tesco (pergi hari Jumaat hari tu) - RM32++ (Ingat mahal rupanya paling murah -huhu)

Adakah susu naik harga?Adeh..dahla Ammar minum seminggu sekotak setengah. Ada sesiapa tahu kat mana susu murah area KD. Dulu pernah tanya ada yang kata kedai ubar cina. Kat mana kedai ubat Cina yang jual susu murah kat KD ni ye?

Kalau harga susu makin naik, Ayah kata tukar susu murah la Ammar. Ammar pun dah besar. Huhu.

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mummy Zara Sofea said...

rmai gk yg kate kt kedai cina murah, sy xpnah pegi try tgk lgi...

azzamoro said...

kalau setakat mahal rm2 takyah tukar la kot kalau susu tu betul2 sesuai ngan dia. kalau nak murah tp anak tak sesuai or cirit kang susah lak. hehe

azzamoro said...

btw aku baru tukar susu airyll to neslac gold from friso sebab aku mcm dah jemu nak beli friso (tak pasal2..keke). setakat ni okla dia ngan susu tu. price mcm within same range jek.

Nazuha said...

adeef minum friso. salu kami pi beli kat speedmart. tapi sehari 2 kali kasik dia susu dutch lady 123 perisa coklat (pagi ngan malam). kire bleh jimat2 gak la, setin friso tu tahan seminggu lebih.

fazilzura said...

try cark kat HERO , 99 speedmart ... rs stil murah kut

akmafaizal said...

anak2 saya minum susu murah je...kecuali yg no 2 tu dulu. sebab alergik kena beli susu soya. then skang dh ok..minum susu murah je.huhu :P

Drama Mama said...

memang kekadang wyeth ni naik jap, then turun balik. irfan dulu minum wyeth gak, lepas tu bila naik RM abah dia tukar ke mamil plak. then mamil lak naik so tak larat tukar dah. hahhaa

kat KL taktau la kat mana murah, maybe kedai cina tu okie kot.

BabyFea said...

ank saya minum Enfagrow... pun dah naik harga! sebabnyer??? packaging dah sama dgn packaging luar negara.. terus decide nk tukar ke mamil gold. Tapi my doter x mau plak... so, terpaksa la mama & papa Zara ni pejam mata smbil hulur duit.. adeiih...

Zulaikha Mohamad said...

try farmasi kat dataran sunway.. 1 row ngan restoran santai.. so far jue saje compare harga aritu, kat situ paling murah..

Elyn said...

ye kot susu naik rega sebab susu wafiq pun naik gak huwaaa ini yg nk tukar ni!!

sweet.darling73 said...

boleh cuba beli kat manjaku di pusat bandar sg buloh....so far saya beli snow kat sana je so far tengok harga tempat lain mahal dari MANJAKU...

idah said...

wah...mahal nyer susu....boleh beli baju sehelai...hehehehe

Dd LaLa said...

setakat ni...tesco la yang saya tahu jual susu paling murah sepanjang masa... kalau saya susu dugro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop