@ Tengok cerita bersiri secara online

Wednesday, April 28, 2010

Ibu suka layan cerita bersiri. Antaranya Desperate Housewives, Gossip Girl, Ugly Betty, Grey Anatomy, House dan yang terkini Glee. Walaupun ditayangkan di TV, Ibu selalu miss. Yelah kadang-kadang lupa, kadang-kadang ingat tapi tak sempat dan tengah tengok kadang-kadang sibuk layan Ammar then sedar-sedar dah habis. 

Selalunya, Ibu akan tengok kat Internet. Yuo tube tak dapatle. Pendek-pendek sangat melainkan nak tengok cerita bersiri melayu macam awan dania. Kawan Ibu, Miss Mas, ada bagi link untuk tengok cerita bersiri online. Ibu sangat suka, kalau-kalau takde mood nak study leh la layan seround. Hehe.. Linknya ialah DISINI. Cara nak tengok die (sumber dari Mas ye):



1. Klik kat SERIES
2. Pilih cerita yang diingini
3. Pilih season (tak kisahla nak tengok yang lama atau yang the latest)
4. Pastu nanti die akan list out links.
5. Boleh pilih paling bagus
a) megavideo - tp after 72 minutes of watching nnt die akan automatically stop and u have to wait for at least 1 hour to watch another episode
b) supernovatube - tp skrin kecik sikit. kadang2 kene dload divx player.

Tq to Mas dan happy watching semua.

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mila_ibu najihah said...

thanks 4 the link ibu.. :)sy minat Glee yg amat

azzamoro said...

boleh praktikkan masa aku bercuti 2 bulan nanti. hehe

mummy_adam said...

menarik nie.. selalu miss tgk glee, so lps nie boleylah tgk online jea.. thxs :)

_mmm_ said...

wohohoho!!!!

kakiinternet said...

skang True Blood bru start new season..layan gak tu.
jemput layan ler kt tmpt saye yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop