@ Dari CIMBClicks ke Tabung Haji

Monday, May 10, 2010

Daripada poll menabung hari tu, ada yang tanya macam mana nak transfer daripada CimbClicks ke Tabung Haji secara schedule payment. Maknanya, anda boleh set tiap-tiap bulan potongan ke Tabung Haji. Ok mudah saje. Mula-mula log in ke http://www.cimbclicks.com.my/. Perg ke Manage My Accounts.


Kemudian, pilih Schedule Transactions.


Kemudian pilih Schedule Bill Payment. Dari situ pilih la Lembaga Tabung Haji sebagai Payee (boleh juga diset sebagai favourite dari awal). Masukkan no akaun dan juga no IC anda. Anda boleh set berapa RM dan juga berapa bulan nak schedulekan transfer tu. Mudah kan? Nanti bila ada masa baru pergi update buku Tabung Haji tu. 


Lepas ni nak set untuk ASB pula. Belum cuba lagi. Senang sebab harap nak pergi bank tu nak masukkan tiap-tiap bulan susah la pulak kan. Lain le korang kerja tetap boleh buat potongan gaji.

22 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Zulaikha Mohamad said...

kene byr extra tak yana? i mean cimb ade charge pape x?

BabyIbu said...

ada..rm0.50..hehe..kira okle dr nak beratur panjang kat tabung haji tu..

Zulaikha Mohamad said...

huhu~ btol2.. tp skrg dh bley masuk kat bank islam dh.. kat dataran sunway takde org pon bank islam tuh.. hehe.. nk kemaskini pegi situ je senang :)

tp lg senang klau transfer online camni.. takyah susah2 smpai nk ke sane.. skrg dh jauh.. dulu lain la..

lin said...

huhu...okla ada kemudahan cmni kan...sya wt pemotongan gaji terus..utk parent sekali.

fazilzura said...

tq ibu , info yg sgt2 berguneeeee

are_shie said...

yupp.. that's the way.. tapi skrg buat potongan gaji jer.. tapi bila rasa ada terlebih, baru transfer lain pulak.. good info!

lailasani said...

eh, ASB ade ke? rasa cam tader... ke baru ada? kalo ade share2 ye... serkg sy buat potongan gaji tp selalunya masuk lambat, dividen ASB ni biasanya dikira 1hb setiap bulan... rugilah kalo masukkan lambat...
btw, from RHB pun buleh jugak nk transfer ke tabung haji ni. rasanya melalui bill payment jugak kalau tak silap...

Ju@Lucky^Mummy said...

hmm.. mmg senang sgt.. CIMB charge RM0.50 sen je..
kalau Maybank RM1.50

senang pakai internet banking.. x yah pegi bank.. x de susah2 nak bayar parking.

asalkan kita simpan betul2 id&password tu.. jgn bg sape2 .

Yan said...

owh ader yer camnih... ish ish tak tau menaupun..

thanx for e info

chekna said...

kalo nak senang, potong gaji je.. confirm masuk tiap2 bulan. tp tu utk org yg makan gaji cam akak ni la kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

tq for the good info

anizarina said...

eh..yer ke? xperasan pun yang maybank charge 1.50 and cimb rm 0.50 je....yer ke? baik rina buat through cimb ..cheiss..

beautiful said...

baru kejap tadi sy gyna mybank2u transfer ke tabung haji.kat c2 die ckp potong rm1.50 tapi sy tgk die potong rm0.50 je. pastu kan semlm sy transfer kt tabung haji utk mak sy. update buke hari ni xmasuk pun. myb die akan msk lps 3 hari bkerja kot.

sweet memories said...

no akaun 2 no mn 1 th ka cimb pnya

Yana said...

no akaun 2 yg mn eh?

Anonymous said...

Sgt bermanfaat terima kasih

Anonymous said...

Salam.. terima kasih, x terfikir pulak TH ada dlm bill payment sbb cari kat bhg transfer fund x jumpa.. Slalu ingat nak wat masuk tp x sempat pegi tbg haji .. last last belanja je duit tu. Skrg x yah risau dah. Doakan saya cukup duit utk g haji nnt. Insyaallah.

nurul said...

nk tnya, b4 nak wat trnsction nie kna wat kat TH or CIMB dulu ke....sy nyer banking transction nie, TH xtrsenarai pun....thanks

BabyIbu said...

salam

tak perlu. trus kat situ. tgk kat bill payment - lembaga tabung haji. tq

Anonymous said...

tq ibu, sgt bermanfaat info ni. Sapa2 yg tak jumpa, carik dlm ni ye:

Bill Payment-Government Agencies-Lembaga Tabung Haji

naa kamaruddin said...

thank you for sharing. :)

naa kamaruddin said...

thank you for sharing. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop