@ Deko bersama IKEA - part 2

Thursday, May 27, 2010

Ok ni part 2 pula. Kesinambungan daripada part 1 hari tu:

PORTIS Hat Rack (RM99) 
Tempat letak helmet, sweater dan juga tudung (senang nak sambar bila nak keluar)

PORTIS Shoe Rack (RM89) 
Beli ni sebab matching dengan yang atas. Jadi letak atas bawah tepi pintu keluar.

NORBO wall mounted drop leaf table (RM149) 
Meja ini boleh ditutup bila tidak digunakan. Sesuai untuk dapur yang tidak banyak ruang.

Jeff Folding Chair (RM33)
Kerusi warna putih. Tidak dicadangkan beli sebab mudah jatuh bila Ammar panjat naik. Satu dah pecah sebab jatuh jadi kami minta ganti. Dapat voucher so kami beli kerusi kayu dua tu. Kerusi kayu tu beli di area As If. Dapat dalam 50% (daripada RM200++ jadi RM100++) - sangat kukuh dan stabil


Shelf gantung (tak ingat harga). Harga shelf dan kaki berlainan. ada satu lagi warna hitam di ruang tamu tapi lupa ambil gambar. sangat praktikal tapi susah nak pasang.


ANTONIUS (juga tak ingat harga)
Actually benda ni empat tingkat. Sebab tak muat kena potong satu. Itu yangada bakul lebih letak beras.

Oklah setakat ni. ada lagi beberapa tapi lain kali la ye. adios.


13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah,tertarik pada rak tu :)

fazilzura said...

eh eh rs cm masuk ke ruangan lain ler..

baru pasan ibu dh tuko layout yek .. lawo2..

** wahhh sesi IKEA lg yek ..

sue said...

woooooo... layout baru!!

Ilhamny.com said...

linda ada shelf gantung tu..letak atas mesin basuh..senang nak boh sabun2+laundry item..

mydailymumbling said...

meja makan and kerusi kayu ikea yg i beli 8 years back masih kukuh lagi...masa beli tu taklah mahal sgt..Suka ikea tapi since dok Penang ni..jarang dapat pergi..sob..sob

oli said...

simple ajer tapi nampak menarik....

nadja said...

dah lama tak kumen n3 ibu.. heehhe sowy line tak berapa elok la kat umah sayer neh.. best juga deko IKEA kan..

dbalkis said...

waa..saya pun plan nak beli ANTONIUS tu...meriah3....

Diyana Zulkifli said...

yana.apa kata ang mnta sponsor dr ikea?konfem bley punya.ang layak jd duta ikea dah ni..hihi

mish.qist™ said...

wow!rumah penuh barang2 IKEA,
home blogspot pon dah bertukar wajahh..good job, sys! :D

Oyis said...

wah mmg patut dilabel showroom ikea dah!

ina said...

liyana..dekat ke ngn ikea ke..ina ingat nak kirim beli IKEA highchair...yang jenis IKEA je anak duduk x bgn...kalo boleh belikan nanti ina transferkan duit..itupun kalo x nyusahkan...by e way..ina di tganu...kat sini x dak yang jenis cam 2....

Rugby rules said...

meja makan and kerusi kayu ikea yg i beli 8 years back masih kukuh lagi...masa beli tu taklah mahal sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop