@ 'Men'

Saturday, May 15, 2010

'Men' mengikut kamus Ammar ialah Ultraman. Ini adalah kesan selalu tengok cerita Ultraman di rumah Grandmanya. Sejak minggu lepas dah pandai fire-fire sambil tepuk dada bagitau yang die tu 'Men'. Sabar jelah. Siap tergolek-golek ala Ultraman kalah lawan dengan raksasa. 

'Men' pakai pistol - Ibu cakap mana 'Men' pakai pistol terus nangis

Walaubagaimanapun, cerita Ultraman telah diband oleh ayah sebab Ammar telah men'fire' Iman (anak kawan baik Ibu, Reen - yang baru pandai jalan) sampai tergolek. Sori la Iman, Ammar ingat Iman ni geng 'Men' die agaknya. Huhu. So bye-bye to 'Men'.

'Men' yang tak sihat 

P/s: Kesimpulannya di sini: Sila pantau cerita anak anda tengok di TV. Pengaruh TV sangat kuat pada anak-anak tanpa kita sedari. Huhu. 

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Diyana Zulkifli said...

yana,mia tak suke tgk citer katun2.die suke tgk sport.*ateng ajaq weh.adehh

Syaz said...

ammar pun suke 'men' ehhh...iman pun suka 'men' gk...tp dia suka part lawan2 je...penah skali my baby amik toy ultraman dia n dia ketukkan toys tu kat pala mama dia..konon2 cm ultramen lawan raksasa...sakit Ooo..since that day no more cita ganas2...skrg ni iman layan buzz Lightyear pulak...:)

atoyis said...

kimi kata ultramen = omen..setakat ni dia blm lagi try fire baby lain tapi yg dia selalu buat lawan raksasa..yg kena jadi raksasa mama jek..part omen kimi jek..mana aci

Oyis said...

ya Allah, betul la sgt tu yana. aisyah ni muda 2 bulan je drpd ammar, so ala2 sebaya la. ingatkan dia x paham lg apa yg berlaku kat TV, but as of late nih, kalo ada scene2 violence spt tembak menembak, gaduh, dia akan buat muka sedih sambil jerit2, 'oh no!h no!, auw.. auw.. auw (sakit - kes tumpang simpati la ni). tp sbb obvious sgt kesedihan beliau, terpaksa la tukat channel happy spt cerita spongebob ke hehe. mmg dah paham cerita dah anak2 kita ek...

mummy_adam said...

ala cian nyer men dh kena band ek..

isabelle said...

adam dah memang perasan diri dia ultraman. tapi kalo dia ada hati nak fire mama/ayah dia...siap la dia.

kat rumah sitter tu ada sorg kwn mengganas dia. so, i takut gak kot2 diorg saling memfire ke.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop