@ Tak Adil

Wednesday, May 12, 2010

Pernah ke korang alami situasi begini - 

Ada orang tu marah/selisih faham/tak sependapat dengan one of your family member (contoh hubby, parents,pil). Kemudian, dengan anda-anda sekali mereka tak nak cakap atau bertegur sapa. Siap buat muka lagi. Padahal sebelum ni sembang baik, senyum bagai. Pernahkah?

Ibu rasa ini tak adil dan Ibu sangat tak suka. Apala salahku dibuat begini padahal seumur hidup Ibu sangat menjaga hati dan perasaan orang. Huhu.


Sumber: as stated

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

fazilzura said...

penah jgk .. mmg xadil .. bu itu ler manusia.. rmbut je sama itam , hati lain2..

Yan said...

pernah jugak... lg2 klu nenek yg bergado.. gado bukan ngan org len.. ngan kakak dia jugak... kdg benda kecik jek.. nanti abes anak banak sekali terlibat tak bertegur huhuhu..
tp org kata air dicincang takkan putus.. tak lame pun baik semulala..
klu orang luar tak taula..

e!ya said...

klu bab gado nie saya mmg xsuka..klu buleh nk org sekeliling b'baik jer..tp ati manusia nie bukan sama kan..

emy/mamasuri said...

ermm..dah muak dah gni..
kte sabor je..
kuarga kite jugak kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha..terhibur tgk kartun tu...

mestilah tak adil kan..

azzamoro said...

ok gossip yang best. jgn lupe share nanti yerk.. keke

AMIEROZIANA said...

memang tak adil tapi perkara camni cam dah biasa kan???? kdg2 kita yang tak tahu menahu ni pelik apasal cam dilayan lain macam jer ni kan??? nak wat camana telan jer lah......

Nuroll said...

it happens....but kita kena sabaq.....if xbertegur bermasam muka, kita xkn rasa seronok kan....

BIONIC WOMEN said...

ibu..ini memang tak adil..
eily memang slalu alami situasi ini....terasa amat x puas hati sebab kekadang kita pun x tau apa yg berlaku sampai x ditegur..
ni bab kata pepatah seekor kerbau bawak lumpur semua terpalit..eh betul ker?hehe

AA said...

Setuju dengan Yan, air dicincang takkan putus.

Yana, ambik award untuk awak di log saya ye.
http://hanifadil.blogspot.com/2010/05/sunshine-award.html

thanks.

Syaz said...

biasa la ibu...org kalau dh marah or xsuka sesiapa yg rapat dgn kita...slalunya kita pun akan kene tempias nya skali...buat bodo je..kita ckp dgn dia cm biasa...dia xrespon lantakla...janji kita buat mcm xde apa yg berlaku...biar dia sensorang meroyan dalam hati...:)

Wansteddy Tales said...

baruj e hadapi mslh yg sma. yg berselisih fhmnya saya n wifey beliau, tp kenapakah hb beliau pulak yg tarik muka mcm kita lak gaduh dgn dorg laki bini. isu remeh je. tp ble nk urus keje dua2 xnk profesional, susah jugak hurm...
sudahnya dorg pulak yg dtg tegur balik.

sabar sajalah ibu, ibu xsalah, xperlu rs berslh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop