@ Educational Toys

Thursday, June 3, 2010

Educational toys memang mahal sikit kan. Tapi Ibu tetap rasa berbaloi beli sebab beberapa perkara:
  • Walaupun mahal tetapi tahan lama. Toys Ammar yang agak mahal, tahan dari die baby sampai sekarang. Kalau beli murah semua sudah hancur.
  • Ibu percaya toys yang agak mahal ni sudah dibuat research pasal fungsinya. Means setiap benda (setiap bunyi, setiap warna yang digunakan) adalah untuk merangsang pertumbuhan anak kita. 

Tapi yelah, sebab mahal takdela boleh beli selalu. Dapat satu dua yang berbaloi pun jadila. Baru-baru ni Ibu ada beli satu sempena birthday Ammar. Ibu beli VTECH MAGIC EASEL daripada http://babyruffkins.com/. Sebelum tu Ibu tengok dulu apa yang sesuai untuk umur Ammar dan review mengenai toy itu di Google. Kemudian baru cari kat blog di Malaysia. Walaupun barang ni takde di blog, Ibu request dan die carikan. Harga juga Ibu dapat lagi murah dari blog lain.



Ammar suka main. Boleh tekan-tekan di skrin dan keluar ABC, 123 dan lagu-lagu. Habis diangkut keliling rumah. Hehe. Sesiapa berminat bolehla jengok http://babyruffkins.com/. Kalau barang anda minat takde, boleh request je kat die. Harga berpatutan.

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Zulaikha Mohamad said...

dh lame tak beli toys tuk arsyad.. slalu beli books jek.. and last time was the building blocks.. teringin jgk nk beli VTech, ELC tp mahal la.. huhU~ kene kumpul duit dulu la jwbnye.. hehe

LynnLyana said...

yana..aku same pendapat ngn ko..toys ni even mahal tp berkualiti..tuh yg menan husna skit je tuh..hehehehe..beli skit2..

btw,aku pun baru je beli bende yg same utk husna..sebijik same..sbenarnye husna tk mo..tp aku plak yg terkinja-kinja nk beli..tgk dia punya age range 6m++ ..kira orait lah utk husna..

p/s: kecik2 mainan dah sama...ko rase ni ade apa2 petanda tk utk hubungan mereka menjadi serius?hehe

areyoy said...

aik?same plak mcm mainan Husna. Cepat sgt ke kiteorg beli? huhuhhu... takpelah...lame sikit die dpt main.

mytOme bOutique said...

hi ibu! eqyn lOOking 4 dat thing osO fOr darwisy, tapi agak mahal ye...brp rm ibu dpt kat ctu? tQ.

Rugby rules said...

Anything that sings, talks, count, lights up, soft teddy bears so they can learn how to be affectionate to and yes baby leap is the best they have more choices.

Rugby rules said...

I am wondering what would be some good educational toys for her. I have been looking but most of what I have been seeing is for infants and toys that she would get bored of. She likes things that make noise.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop