@ MYKID anak anda

Wednesday, June 2, 2010

Dapat dari email. Ibu sangat sokong segala urusan guna MyKID. Susah nak angkut surat beranak yang mengalahkan kertas A4 tu kesana-sini. Huhu.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

isabelle said...

elok la sgt tu. i x faham nape sesetengah urusan tu begitu menyusahkan... mykid nak , surat beranak nak... kad nikah nak..sijil nikah nak. apa kess?
baik jgn buat kalo x reliable solely.

Zuhaini said...

yup. alia pun dah ada mykid. tak silap bila dapat surat beranak, depa bagi skali mykid :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my kid nuha baru ajer hilang,tengah tunggu yang baru.hehehe

Oyis said...

bagus la. tp surat beranak pon penting jg i think, sbb usually kita caryy MyKid ni dlm purse kita kan? so kalo dah kena copek tu (like me huhu), mmg kena buat semula la. kalo buat semula tu it take 4 months baru siap (we are still waiting sejak balik msia renew hari tu). so maybe it's a good idea to not carry myKid like we would carry MyKad kita. i learnt it the hard way

maszmadi said...

hm, senang kan biler da ader Mykid, tp btul ker sume agensi da leh trime pnggunaannyer.. bgus la kalu camtur..

akmafaizal said...

kalau tak bole guna MYKID buat pe kerajaan soh buat? Elok sgt le gesaan supaya semua agensi2 kerajaan ke swasta ke ada reader tu. tak dela menyusahkan rakyat. hehe :P

Drama Mama said...

haa betul...better kan ada mykid and digunakan sepenuhnya. takyah la susah2 nak usung surat beranak. lagipun apa guna buat mykid kalau tak digunakan sepenuhnya. huhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Wan Anie said...

anak sulong takde mykid, yg kedua plak hilang huhu

kena pi buat tuk 2 org tu... susah nak naik flight

Jiey^Mien said...

tak penah plak come across ngan problem ni..
so far, ms jiey wat permit bibik n bg ian punyer mykid instead of birth cert, immigration terima jer..
ms wat kad OKU ian n bg mykid pun JKM terima jer

NOR HASLAWATI SAAD said...

Kalau mykid hilang.bila nak buat lain nak kena bawa anak bersama ke ke JPN.atau cukup sekadar bawa surat beranak mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop