@ Akhirnya dapat juga barang idaman

Thursday, July 22, 2010

Ingat tak Ibu pernah cerita pasal cordless vacuum cleaner idaman hati?


Electrolux Vacuum Cleaner ZB2811 - RM519

Last week, kan ada Maybank Treat Point. Sekali Ibu tengok brochure die, haihh ada pulak Vacuum Cleaner ni. Tapi banyak juga la point die nak. Dalam 105, 000. Ibu pun suruh Ayah check Ayah punya Maybank Point. Alhamdullillah sekali ada 107, 000. Maklumlah time buat rumah dulu kan bayar kabinet , perabot itu ini.

Mula-mula Ayah tak nak. Kata Ayah rugi point Ayah. Kalau beli barang lain dapat 2-3 benda. Huhu. Tapi Ibu tak kata apala. Sekali tu, pagi Sabtu, tiba-tiba Ayah suruh siap. Ayah kata kalau nak pergi Maybank Treat Point tu jomla. Apa lagi melompatla Ibu siap. Hehe. Sampai di Midvalley pukul 11 lebih. Dah agak lewat, parking susah nak cari dan orang memang ramai. Macam semut. 

Di Customer Service. Ayah check point dan isi borang update profile. Dapat la beg free satu. (Ini Ibu paksa suruh Ayah isi - keke)

Banyak booth yang terlibat. Majoriti barang elektronik. Diorang akan letak berapa point yang diperlukan pada barang-barang.



Inilah dia..idaman hatiku..


Check dulu. Suction die kuat ke tidak dan sebagainya.

Akhirnya, kami beli warna ungu tu. Yeayyy. Lepas beli terus balik sebab orang ramai sangat dan dah lapar.


Ammar baik je dalam stroller..

Review selepas guna: Memang bagus produk ni. Bila nampak rambut sikit je. Ibu pun ambil dan vacuum. Tak payah nak pasang wayar dan juga tak terkedek-kedek guna penyapu. Kalau sekadar untuk bahagian bawah rumah mmg lepas. Tapi kalau seluruh rumah tak dapat la. Cons die sebab harga die yang agak mahal. Dari segi lain..Ibu sukaaa.
 

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AshAnas said...

uih, syoknya dpt apa yg diidam2kan....

BIONIC WOMEN said...

waaa..cantiknya vacumm ibu..kalau dhiya tengok tu mesti dia yg pegang hari2..skang ni pun asyik men penyapu jer..konon2 nak tolong mama ler tu tapi makin wat sepah.huhu

tiefazatie said...

wah..tahniah2..hihi

zue said...

haaa aku mmg tunggu2 review ko ni.. pas blk dr rumah ko haritu, aku ckp ngn nasyar nk beli jugak hehehe

mama zharfan said...

best tu...nak cari satu lah kalau ada kat cni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop