@ Aktiviti Petang Di Hari Minggu

Monday, July 5, 2010

Kalau kami sekeluarga tak keluar jalan atau Ayah tak main bola, aktiviti yang ada ialah membasuh kawasan depan rumah. Depan kawasan rumah kami tu ada pembinaan, jadi bila angin kuat, banyak la pasir dan debu kat depan rumah. Kalau dulu siap masuk dalam rumah, tapi sejak letak pelekat kat bawah pintu tu, Alhamdullilah tak masuk rumah lagi.

Macam biasa, kerja ini termasuk dalam task list Ayah. Sekarang dah tambah seorang pembantu yang sangat 'rajin'.

Posing sebelum mula kerja

Ok gosok-gosok

Sini dah cuci..kat mana lagi nak gosok ni?

Em tolong Ayah kat sini pula la..

Air dah kurang..kena rendam sikit penyapu ni..

Aik..air abis pula..

Kena pergi tambah air ni..lepas tu kena marah dengan Ayah sebab buang air..hehe

Ok dah berkilat dah..tq Ammar

Lepas tu Ibu bawa masuk kasi mandi. Menangis-nangis nak tolong Ayahnya. Minggu depan pula ye Ammar ye.

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Drama Mama said...

cantiknya rumah yana!suka tengok. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Sidratul Muntaha said...

tak pakai baju tu yg tak thn amar oi..
adeh..
hihih.
untung ler mak ko pasni.
ade pembantu serba boleh!!

BabyIbu said...

Drama Mama - mana ada cntik - tu nampak lantai depan jek - heh

Sidratul - hehe - masa tu pakai baju jalan2 - so buka baju takut kotor - ammar mmg rajin - tp kadang2 terlebih 'rajin' yang tak tahan tu..huhu

Oyis said...

cantik rumah yana. besar jgk laman dpn tmpt porch kereta tu

kinna said...

bagusnya anak teruna ni..ringan tulang..ish..ish...kagum auntie,tau ;)

BabyIbu said...

oyis - tq, takdela, biasa2 je

kinna - ohh auntie tak tau betapa naka teruna ni rajin - 'tolong' lipat kain, 'tolong' sapu sampah - huhu pnat Ibu die ni

azzizatul.huda said...

hoping into your blog, nice =)

visit me at http://tembakanpiksel.blogspot.com/ for an affordable outdoor family photo shoot session

thanks

ummuabdullahsyaakir said...

kwns depn rumh akk luas ea?eem rajin Ammar nak membantu...kecik2 dah tunjuk bakat ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop