@ Alkisah Baju Raya

Friday, July 23, 2010

Puasa dah nak dekat. Pasti ramai dah mula cari baju raya kan? Mula-mula kena cari tema dulu. Tema baju raya keluarga kami tahun ni mungkin ungu atau hijau. Itu adalah keputusan based on baju Melayu yang Ayah dan Ammar ada. Hehe. Ibu je kena cari baju baru. Keke.

Tadi melawat blog kain sutera. Nak cari kain la ni. Nak pergi jalan TAR malas. Ramai orang plus dengan Ammar. Kang shopping ke mana, apa ke mana. Ibu berkenan sungguh tengok kain Batik Sutera Terengganu ni. Cantik bangat.

 

Sebelah kiri nampak lembut je, yang sebelah kanan nampak moden. Oh sungguh berkenan. Lepas tu nanti boleh jahit manik kat baju tu. Kasi naik sikit. Macam ni ha - Ibu suka jahit manik tabur.




Cantik kan. Kalau design bawah tu untuk baju kosong mesti menarik. Kalau nak jahit manik bolehla tengok blog jahit manik ni. Harga dalam Rm18 ke RM70. Ikut design la kan. Siap ada harga special untuk reader BabyIbu lagi. So apa tunggu lagi, lambat-lambat nanti orang tak ambil tempahan tau. Ibu dah nak hantar ni. Nanti siap Ibu review lagi. Till then.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Nigina said...

aduh cantiknya warna putih pink tu ... cantik sgt...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

cantiknya kain yang bunga tulip tur

Z G M said...

salam...jemputlah jugak jenguk blog walai http://walaibatikku.blogspot.com

batik sutera terengganu exclusive dlm kotak harga berpatutan :D

deena awanis said...

bunga tulip tu cantik..kalau buat dres pun cantik..=)

Zulaikha Mohamad said...

huhu~ bley la tgk2 kat sini jgk.. :-)

http://seribatikgallery.com

special price for yana..

akmafaizal said...

cantik3...
klau berpatutan nak gak membelinya
boleh di pakai time raya
moh kita..ekeke :)

tiefazatie said...

ifa suke yg belang2 tue..cumil la..hihi..pink2!hihi

best gift ever said...

This is my first time trip go to KL tower with my syg...mmg mahal gler dgn pony die dah la uzur tak larat nak bawak org berat 70 kg ke atas..

best gift ever said...

You found the guy for yourself, though i don`t know him actually. :P to be honest, my last visit to kl tower was also after i finished my primary school. guess everybody went there at that time. hehehe

block24 said...

Kami ada update utk design yg baru...jemput la tengok ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop