@ Betul ke ni? Takutnya

Tuesday, July 13, 2010

Latest news: Kawan Ibu check - Electromagnetic won't penetrate into fridge - harap-harap betul.

Ibu dapat email daripada kawan baik Ibu pasal fridge magnet ni:


Subject: FW: Decorative Magnets on Refrigerators - Dangerous 

A number of researchers at Princeton's University have discovered
something scary!.

For several months, they were feeding two groups of mice: the first group with food kept in a refrigerator, and the second group with food kept in a refrigerator as well but with several decorative magnets on the door.

The objective of this experiment was to see how electromagnetic radiation (that coming out from the decorative magnets on the door) affect food items. Amazingly, rigorous clinical studies stated that the group of mice that consumed the “radiated” food had as much as 87 % higher probability to get cancer than the other group of mice.

Inexplicably no Governments or health associations/institutions have given any statement on this regard. However and just in case, is recommendable to remove any decorative magnet from refrigerators, and put it far away from any food.

Kindly pass this information to your contacts

Isy ada sesiapa boleh confirmkan atau any komen? Takut weh. Dah la Ibu suka kumpul fridge magnet ni. Nampak gaya buat masa ni kena alihkan dulu ke tempat lain. Tak nak ambil risiko. Huhu.

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

saveme_zero said...

alamak..scary pulak info ni. blk ni kena simpan dulu la MF ni..huhu. thanks 4 sharing

ima-life said...

yer ker....takut lak saya...anyway ambil langkah berjaga2...

Sidratul Muntaha said...

suke kumpul tpi ltk kat whiteboard
mmg dah lam thu klu bab2 electric source tembung dgn mana2 metal,mmg akan ade composition yg berbeza2..
- belajo masa kat MFI dulu (metal fabrication : metal & iron terminology)
tu sbb kenapa kita klu nak pasang plug 2 pin kat soket takleh guna metal or carbon
satu tu penebat satu lagi pengalir.
sekian

maszmadi said...

iyerk ker nie?.. isk, salahfakta kut..

alamak..

Drama Mama said...

isskkkk scary gak! i pun suka kumpul tapi tak banyak so far kat fridge tu. banyak yang dijahanamkan da oleh si kenit. uhuhu

kalau betul ni kena alih la magnet tu semua. tsk tsk

http://twinkywinkystars.blgospot.com

atfina said...

alamak ! betul ke?

Mummy Zara Sofea said...

aiyoo..scarynye...

nieda said...

uish biar betul..baru je tambah satu lagi fridge magnet tadi..kena ambil langkah berjaga2 ni

isabelle said...

aiyoo..ini sudah menakutkan. biar betul nih

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..tengah gigih mengumpul fridge magnet lah pulak :(

This is .... said...

kalau betul, lepas ni kak yana buat giveaway FM pulak ye.. hihi

ummuabdullahsyaakir said...

kak,betul ke info ni?kalau betul mmg kena cepat2 simpanlah FM nnt,bahaa utk kesan jngka msa pnjg

Oyis said...

hah, dah x bole collect la mcm ni huhu

nora said...

Rasanyer ini tak betul. Takda kajian dibuat oleh Princeton pasal benda ni. Untuk maklumat lanjut, rujuk link ni

http://www.hoax-slayer.com/refrigerator-door-magnet-warning.shtml

kerambitCA said...

kat internet terlalu byk berita...
ada yg palsu dan ada yg benar
kita lah yg kene rajin2 selidik dan cari info sebelum nak terima sesuatu berita....

http://www.hoax-slayer.com/refrigerator-door-magnet-warning.shtml

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100327111832AAmH912

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop