@ Bila nak habis?

Tuesday, July 27, 2010

Jiran sebelah buat renovation. Quite a big one. Tambah bilik dan porch. Rumah jiran lain pun ada satu dua juga tengah renovate. Ibu faham, duduk kawasan baru memang la macam ni. Tapi bila lama-lama kesannya mula la nampak. Ibu selalu sakit kepala terutama jika tertidur petang masa tidurkan Ammar dan kemudiannya terjaga dengar drill. Bab baca buku pun tak payah cakap la. Baru nak baca bunyi drill yang indah pun berkumandang. Ammar juga sikit-skit takut kalau sorang-sorang (even die kat ruang tamu dan Ibu cuma di ruang makan sebelah), sebab bunyi drill kuat sangat. 



Ibu cuba jadi jiran yang memahami. Tapi kalau dok mendrill dari 8 pagi sampai pukul 8 malam memangla agak tensenkan. Ada satu kali Ibu tak tahan. Ammar tengah tidur, bunyi drill makin kuat. Time tu dekat pukul 7pm. Ibu tebalkan muka minta stop anak tidur. Huhu. Takpe Ibu doakan cepat la siap. Kepala asyik sakit je dengar bunyi tu. Aminnnn.

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

syawalsimpsons said...

Baby ibu...ai dah dpt dah card wallet 2 ..nice....thankz bebanyak.....

LiFe KaMi said...

ish2 sian ibu, idup bejiran ni mmg camtu.. sabar yang penting bru tk bemasam muka..

akmafaizal said...

derang tgh bikin istana mahligai syahdu kot..tu yg mendrill ari2..hehe
sabo ajelah :)

BIONIC WOMEN said...

ibu...dh dapt hadiah ibu, sampai2 jer Dhiya tengok dia kata, ni Dhiya unyer..dan time tu gak dia isi rm1 dalam tu..secara amna dah sah jd milik dia..hadussss..comel la ibu..

well...bab drill mendrill ni memang sakit pala sesangat

Rugby rules said...

Salam, nak tanya snap press ni boleh pakai satu saiz buttong aje ye? How much did you buy the alat? Was it around RM200+?

kinna said...

umh kiotrg pon sm..dh la kitorg yg terawal dok sini..lebih sethn dok thn telinga dgr org renovate..kalo cuti hari keje lagi la (rules kat sini renovation weekdays only from 8 to 5, wikend sabtu smp tghr ja, ahad haram..tp ade gak yg tak berapa cerdik tu memalam pon drill umh..adoi..),

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop