@ Duta Focus Point?

Thursday, July 8, 2010

Haha tak boleh blah tajuk kali ni. Semalam pergi Focus Point Giant Kota Damansara. Kami memang selalu buat spek atau beli contact lens kat Focus Point. Kalau dulu kat Ikano tapi sejak dah buka dekat rumah ni, memang senang la. Servis die memang tip top. Siap boleh minta diskaun lagi. Hehe.


Diorang call Ayah suruh ambil sample contact lens. Ayah punya silau tinggi jadi tak boleh pakai contact lens biasa. Kena yang special (plus mahal -huhu) punya. Ayah selalu guna masa main bola je contact lens ni. Walau Ibu punya power mata lagi tinggi tapi silau kurang, so boleh pakai yang biasa punya. Selalu Ibu pakai Acuvue je. Sekotak RM 50 (power mata Ibu dua-dua belah lebih kurang sama).


MIL pula buat spek rabun jauh rabun dekat tu. So sementara menunggu MIL dok test spek Ammar pun jadi model jap. Ibu kasi sebab dok sibuk nak spek, spek.


Control hensem la ni

Ammar tak nak senyum takut spek jatuh

Ni dah berani. Ibu suh posing kat celah almari.

Peace katanya

Ayah posing dengan Ammar

Ha dah-dah la tu. Kang patah tak pasal Ibu nak kena bayar pula. Masa dok tunggu tu jumpa Nazuha dan Adeef. Adeef pun 'ultraman' juga rupanya ye. Ammar biasala malu-malu kucing. Hehe. Kalau dulu selalu jumpa kat tempat parking, sekarang susahla ye nak jumpa. Huhu.

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mummy Zara Sofea said...

muke ammar nmpk educated sgt pkai spek tue..huhu

Diyana Zulkifli said...

ammar cam detektif conan!hehe

Aida said...

i pernah terbaca ada orang makan USANA Visionex silau boleh reduce.. really helps.. try google.. maybe your husband boleh cuba..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,kak..saya suka pakai spek fokus ponit ni,selain murah n ada kualiti.

Elyn said...

power mata u byk tak yana? i nyer byk gak. dulu masa rajin pakai lens power turun. skang ni agak malas hahaha

Rugby rules said...

I personally have it locked solid to the center on mine. If I have to focus elsewhere, I'd just move the camera, half-press the shutter button and then re-compose for the shot.

Rugby rules said...

Makes it much easier than having to track which point is active and changing it in the middle of the process.

Rugby rules said...

I want to focus on a specific point; I know this must be possible, but I've searched the manual, but couldn't find anything on this. directions would be greatly appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop