@ Kenapa sembunyi?

Monday, July 12, 2010

Ibu perasan setiap kali Ammar nak 'membuang' mesti Ammar akan sembunyi-sembunyi. Kadang-kadang  belakang kerusi, kadang-kadang belakang langsir. Pastinya kalau tiba-tiba lari ke sudut mana-mana sambil sembunyi dengan muka serius tu tak lain tak bukan nak 'membuang' la tu. Ibu ajar duduk cangkung tak nak, Ibu nak peluk sebab kesian muka merah (time 'keras') pun nak ak nak. Adeh kesian betul. Tak tahu nak buat ape. Anak korang ada macam ni tak?

Satu lagi bab bau. Ini paling tak boleh tahan. Semerbak sungguh. Huhu. Tapi tkpela sayang. Janji poopo. Kalau tak, lagi Ibu risau.


15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

cik puan akish said...

itu standart....sembunyi2..baru ade privacy..hikhikhik;O

syawalsimpsons said...

yup...anak sedara ai pun cam2...klo anak...belum lagi kot...br lg...

nieda said...

kebanyakkan budak2 mmg mcm tu..comel je

~ As ~ said...

lps baca entry ni & komen2 baru la saya sedar rupanya bukan anak ku seorang je yg tak suka kena tengok kalau nak membuang...malu kot...

liana said...

anak saya pun mcm tu gak..port plg dia suka blakang langsir.tp dia pandai cangkung.tp kdg2 siap meniarap,menonggeng n mcm stail lg lah..ingt nak try ajar g toilet tp i kurang tahan gn baunya..org kate sbb susu betul ke ek?

aNnAsUe'G said...

anak saya x kisah kat mana2 tp yang paling kesian bile time poopoo die tu keras, terus dtg smbl telangkup muke die kat peha kite smbl merengek & meneran. kesian sgt time tu. :)

Drama Mama said...

ahhh...kalau tak salah...bila dia dah dok smbunyi2 tu it's one of the sign dia dah ready nak toilet train. :-)

http://twiinkywinkystars.blogspot.com

mekchu said...

a ahh.. najmi pun kalo poo-poo mesti nyorok blkang pintu.. tau2 je dah ckp 'yak'.. dah train ammar pooty ke?

PUTUBAMBU said...

ibu...
kes ammar ni..samalah ngan anak sulung kita tu dulu.. masa dia kecik2 dulu..

tiap kali nak membuang..mesti gi belakang pintu..

kalau kita intai..dia marah.. siap halau kita pergi lagi..

kelakar pun ada..pelik pun ada..

sib baik masa kecik je..pehtu hilang le tabiat tu...

kinna said...

sm la zulfa pon..tgh2 men tiba2 stop..berlari menyorok..pas dpt bau semerbak br dtg kt sy..dia ckp "be-rak" hihi

akmafaizal said...

anak2 saya, klau sy tgk dh lain macam mukanya tu..saya soh dia masuk toilet jeh...saya ibu yg garang...haha :P

Rugby rules said...

this is one of most beautiful lyric done by arwah loloq..sila betulkan kembali..still got the original writings..

ummuabdullahsyaakir said...

hehe sama ah kalau ank saya pun kak.Ab dullah klu nak pooo smbil nyorok2 tu smbil tutp muka

shikin said...

anak sy tak pandai lagi nak sembunyi2..bila time membuang tu die akan diam je dlm berbagai2 aksi..kadang2 tertonggeng2 n mniarap..ngn muka yg berkerut2 n bau yg semerbak..

fieza said...

Syakil pun sama gak..tapi dia tak sembunyi cuma duduk hujung dinding n duduk cangkung tue maknanya dia berak la tue..pas dah sudah dia akan bgtau kita ma iyak ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop