@ Korang tahu tak?

Friday, July 9, 2010

Nak tanya sikit pasal Kuching, Sarawak. Siapa pernah pergi? Best tak kalau pergi jalan-jalan sana. Ayah kena outstation kat sana. Ibu nak ikut tapi nak tau best ke tak. Thank you in advance to sape2 kasi info.


13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Ibu Iman said...

sy org kch.. leh tanye kalo nk.. brp ari nk ikut hubby outstation?

Puan Surayya said...

akak sila la ikut somi akak.. best.. :).

boleh beli ikan terubuk masin, kek lapis sarawak.. macam2.. hihi.. pergi la serikin, heaven gila kalau shoping..

Hanz said...

Oh Liyana..not bad-lah untuk ber-shopping barang2 kraf ni..memang jauh lebih murah dari KL.. :)

maszmadi said...

x penah smpai kuching, tp nak mnyibuk gak.. hehe

pi la.. musti best jalan2 kat sana.. yg ptg dpt jalan2..

mira edora said...

best pi kuching yana. ko pi makan mi kolok goreng seberang sungai kat waterfront tu (naik bot). terbaekkk..(mungkin ada tpt lain tp aku rasa kat sini memang sedap).pastu jalan kaki je, sampai kat kilang kek lapis dayang salhah.murah kek lapis kat situ, n sedap kalu banding ngan yang jual kat kaki lima kedai2 souvenir kat waterfront tu. then.. ko pi la jalan tmn mini tu, yang kat sentubong tu.. kuching best.. pegila, tak rugi.. then pi pasar satok, then makan ayam golek kat bawah jambatan dpn skit dari area pasar satok tu.. emmm....

FizaRawi said...

wes yana, hg tpon la abida. hg igt dia lg x? dia dok sana...

Sidratul Muntaha said...

beli kek lapis = wajib
gi kg budaya
pun wajib
gi muzium kuching pun wajib
apelagi?
waterfornt jenjln pun ok...
try mkn mee kolok = sgt mabeles
apelgi ye:
ikan terubuk masin fresh kat pasar satok!

pergi sekali jer sbb buat benchmarking kat Unimas
lain kali pergi lagi sbb akak biras org sana..
manyak syiok!


time frame kena jaga: pukul 7mlm dah mcm pukul 9.sola. sume awal.

Drama Mama said...

best! masa kitorang pegi dulu dok kat hotel yang dekat ngn waterfront. apatah nama hotel tu, owner dia camelia's father. so senang nak jalan ke mana2 sebab dekat.

kg budaya wajib gi. boleh main sumpit2! hehe mee kolok jugak arus makan! kitorang gi gak kampung2 kat sana...iorang jamu makan apatah..umai? bolehla tapi tak berapa kena ngn tekak i. huhuhuhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

iswatie "colours of life" said...

ikutlah en somi g sana...best.....

naik river cruise..try mee kolok n laksa sarawak..jgn lupa pi pasar satok...x pun pi sarikin ...shopping

nurziani said...

BEST! every end of d year balik n still rasa best!

Sherry said...

kuching seafood best :D

Sherry said...

check out here
http://notjustcontest.blogspot.com/2010/03/holiday-in-sarawak-is-fun-fun-fun.html

I blogged my friend post she went kuching before. :D hehe.. can see where she makan also.

ummuabdullahsyaakir said...

Kak,saya pernah dudk sana 4tahun(ikut family pindah)...memang seronk...banyak tempat akak boleh singgah...waterfront,serikin(dlm 40km dari bandar kuchng,musium kucing.n akak boleh beli makanan yg mmmg best n susah nak dapt kat smnanjung-ikn terubk masin,kek lapis...try mkn mee kolok..mesti akk teringt2 nnt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop