@ Siapa la punya strategi pemasaran?

Sunday, July 18, 2010

Dalam perniagaan, strategi pemasaran itu penting. Sebab itulah kalau perasan, di tempat susu atau lampin pakai buang, kadang-kadang diorang letak toys. Ini bukan apa, nanti kita pergi beli susu atau lampin pakai buang, anak nampak toys tu. Daripada 10, mesti 2-3 orang akan belikan juga untuk anak mereka. Haa betapa pentingnya strategi pemasaran tu. Yelah, ibu bapa mesti jarang masuk kawasan toys kalau sekadar nak beli barang dapur minggu-minggu. Ye tak?

Tapi kan. Baru-baru ni Ibu pergi hypermarket, Ibu nampak pemandangan seperti di bawah ni. 


Nampak tak yang belah kiri tu. Diletaknya di kawasan yang sangat terbuka. Hadehh. Sungguh tak sensitif. Ibu tengok pun rasa malu. Apatah lagi nak belek-belek. Mungkinla itu satu strategi pemasaran, diletaknya di kawasan semua orang lalu dan di pamernya tinggi-tinggi. Tapi Ibu still rasa tak sesuai. Korang rasa sesuai ke?

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Kaklong @ Izan said...

Sy pun ada pandang strategi yg sama kat sebuah hypermarket....
Mmg tak sesuai kak...jgnkan kata nk pi belek2 beli...nk lalu pun malu....huhu...

isabelle said...

mmg bangang. tapi biasanya i akan ignore je... dan kalo dah nak beli gak, belek je la... undergarments ke, pads ke.. sebab to me, jantan2 yg pandang tu bukan xde anak/bini/mak yg guna benda2 tu. "so what kalo aku pilih size kecik/besar?bukankau bayar pun."
hehehe..emo pulak

Honey said...

Tak sesuai lah ... Ishh ... malulah nak pilih2 colour ... nak pilih2 saiz ...

Drama Mama said...

haaa memang! i always ahve this prob bila nak beli under garments kat tempat2 yang open camni. maluuuuuuuu!

esp kalau ada laki skali yang dok teman bini etc. huuhuhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

akmafaizal said...

tak tau nak ckp..that's y ramai yg suka beli thru katalog cam avon gitu..tak dela malu sgt nak pilih2 ye tak..tgk2 gambo je..hehe :P

deena awanis said...

sangat laah segan..siap gantung tinggi2 plak tuh..

kinna said...

malu! xsesuai la letak kt situ..maybe derang pk, kalo letak tmpt tersorok takde org nk beli plak :)

momsandbabyshop said...

hadoi...i mmg tak setuju ....!

Mummy Zara Sofea said...

hhehe..btul btul..
kt kajang nye branch pun same..tengah2 alam dorang letak..pastu gntung tinggi2...

MamaYatie said...

yer la..ape ke hal nya nak digantung tinggi2..memadailah dgn adanya ladies dept..kan ker situ tmptnya

Adyshariz said...

kalau gantung tinggi2 tu spek mata tekpelah..ni anak baju..mcm2 color ada..he..he.. nak pilih pon malu..ape lah diorang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop