@ "Abang"

Sunday, August 8, 2010

Baru-baru ni sepupu dapat anak. Jadi ramaila ajar Ammar, Ammar abang, yang ini baby. Sejak pada tu, Ammar suruh semua orang panggil Abang. Tak boleh panggil Ammar, "Abang, Abang" katanya sambil tepuk dada tunjuk dirinya. Sabar jelah. Ibu layankan aje sampai sekarang dah terbiasa pulak panggil abang.

Tadi pergi kenduri, panggila Ammar ni abang kan. Lepas tu sorang pak cik tu tanya, mana adiknya. Haha. Jenuh nak menjawab. Adiknya takde lagi. Sendiri naik pangkat. Ramai la cakap, Ammar dah ready nak adik tu. Agaknyala kot. Ammar pun sekarang dah pandai main dan boleh nak jaga baby sebab bila ada kawan datang bawa baby mesti die sibuk nak entertain. Main cak cak bagai.  

Ibu selalu tanya, kalau baby nangis buat apa, "kung baby angis" - (dukung baby nangis). Huhu. Ibu kata jangan dukung, panggil Ibu. Ammar pun angguk macam faham. Takpela Ammar, tunggu Ayah lulus exam dan Ibu siapkan framework then boleh plan adik ye. Huhu.


Abang



Chicky Mode

P/s: Time biasa-biasa Abang, tapi time menyusu badan, Ammar bahasakan die baby pula..sabar jelah..

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mama zharfan said...

my zharfan dulu pun, sbb gap 4 thn dgn adik dia, so dia yg request nak adik, and dia sendiri membahasakan diri dia abg sebaik sajer adik alhir :)

Oyis said...

hehe.. ammar dh sgt bersedia nmpk nya nk adik tu yana, kena cpt2 siap phd la cenggini hehe

BIONIC WOMEN said...

waaa...dah bessar anak teruan ibu..dah siap nak jadi abang..hehe
Makin ensem ler ammar.

Tupperware Ville said...

uisshh... kena bg adik dah nih.. hikhik.

Sitisifir10 said...

:) bolehla plan dari sekarang utk dptkan adik utk cik abang...hihihi... mm, rasanya walaupun dah lepas menyusukan mereka juga, mereka masih baby di hati kita...sob sob sob...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila nak jadi abg betul2 ne???

Imma said...

wahhh..masih bf lagi...bagusnyaaa...
murah rezki ammar smpi dah besar masih dapat susu ibu lagik kan..moga jadi anak yg soleh yer abgammar.. :-)

kinna said...

abang ammar mmg innocent..leh jd baby dlm ms len plak..hehe
zulfa smp skrg takleh pggl kakak kat diri dia..kalo kita pggl pon dia uat bodo je..tp adik dia dia pggl plak adik

MamaYatie said...

waaa..'abg ammar' lebih bersedia dr ibu & ayah ni..camne tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop