@ Baju Raya dengan Manik-maniknya

Thursday, August 12, 2010

Ingat tak Ibu punya entri pasal baju raya. Ibu hantar satu baju kebaya cotton untuk buat manik. Kasi nampak menarik sikitla. Semalam dah dapat. Tq to Zila atas jahitan manik yang kemas dan menarik. Dah hantar baju yang kedua juga. Hehe. Mudah nak berurusan dan kualiti pun baik. Yelah, harap jahit sendiri tahun depan pun tak tentu siap. Huhu.

Habis baju raya dah tunjuk semua orang - harap mak cik2 di kampung tak pandai baca blog ya

Manik-maniknya - kemas dan teliti - gambar amik pakai hp jadi kurang jelas..

Manik kat tangan - kata Zila - satu lekok tu setengah jam nak siap - huhu - memang kena minat la nak buat benda ni..apa-apa pun thanks Zila..

P/s: Tempahan untuk hari raya masih dibuka. Boleh contact Zila - oh ya jangan lupa cakap kata reader BabyIbu - nanti die kasi diskaun..

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

ain shalalala said...

cantiknya baju raya kak yana..saya punya pun warna purple gak thn ni :)

MamaYatie said...

cantiknya baju ibu...esp tang lengan baju. tema purple ek thn ni?kami satu family pilih hijau

mamamuazsayang said...

chantiquenya manik2 tu.. saya pun tgh nk cari sesape yg leh jahitkan manik ni..nak arap diri sendiri x tau la biler siapnye..tq ibu for the info..rasenyer leh try nih..

zila said...

Time kasih pada yana sebab sudi nak tempah...saya senang hati bila yana puas hati jugak... :-)

Oyis said...

cantek baju yana ni, lembut je warna lavender tuh. tahun ni trend dia pakai kain cotton eh? sbb ada member msia tu bagi hadiah baju kurung utk raya kat aisyah ni ha, pon kain cotton jg. mmg sweet habis. dia ckp tgh gile english cotton kat msia. yg peliknya kat UK ni x de plak org pki kain mcm tu (maybe sbb x buat baju kurung kot?), so x tau nape panggil english cotton hehe .. tp mmg berkenan lah dgn baju yana tu. masalahnya, body kita dah x seswai kot pakai kebaya huhu.. yana slim x pe la lagi :)

babyibu said...

tenkiu2 - syyy jgn tunjuk mak cik2 di kuala pilah ye..hilang seri raya - keke

AshAnas said...

ala, nk tempah jugak... tp baju raya pon blom siap lagi... huhu

BIONIC WOMEN said...

waahhh. so sweet baju raya ibu..cantik ler manik2 tu simple jer.
xtau ler bila boleh pakai kebaya..ase macam org tengok jer segala sprepart tu..huhu

Rugby rules said...

Pelajaran yang bisa diambil dari paribasa tersebut adalah jangan mengerjakan sesuatu secara asal-asalan, lakukan yang terbaik dan semaksimal yang kita bisa

Drama Mama said...

cantiknya! sweet! saya nya baru hantar jahit manik taktau la bila nak siap. huhuhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

lydzar said...

cantik!

nk jugak letak manik2..dah la baju saya plain, bila takdek hiasan mmg ia sungguh plain huhu

Zila said...

Meh la sape2 lagi yang nak tempah...kami masih terima tempahan...n dun wory...InsyaAllah sempat pakai raya. For info, bukan saya sorang yang buat...kami serumah akan sama2 jahit and discuss manik/design yang terbaik utk setiap baju yang kami dapat... :-) kira mcm konsep syura la...hehheehee

SYaMiLa said...

salam yana...wow baju raya dh siap...sya belum beli lagi pun..biasa beli yg dh siap je...dh lama tk tempah...he3..

best gift ever said...

Dalam statement tersebut sebenarnya mengandung suatu masalah yang sangat, sangat dan sekali lagi sangatlah besar, yaitu sesuatu tersebut bukanlah milik kita, bukan milikku, not mine (iya deh.. neither I hehe..).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop