@ Masih Saiz M?

Monday, August 23, 2010

Semalam Ammar genap 2 tahun 4 bulan, tapi diaper Ammar masih saiz M. Budak sebaya Ammar terutama laki dah lama masuk L. Silap-silap dah ada yang tukar XL. Kadang-kadang Ibu cuak juga. Nak kata Ibu silap pakai, kalau size M tu, bila lekat hanya sampai aras dua je paling jauh. Kira tak ketat la kan. Pernah juga beli saiz L, tapi Ammar pakai macam besar sangat. Em tahla. Agaknya anak teruna Ibu ni slim kot, peha dan bontot kecil. Anak korang dah saiz apa eh?


P/s: Ayah suka Ammar maintain size M, lagi murah harga diapersnya. Hehe.

24 kawan BabyIbu berkata-kata..:

DYLA said...

anak sy, 2thn 2bln size L. Bdn dia pun kecik je. Depends pd brand kot.

ieyza said...

dear...
anak i pun kecik gak badan dier...skang nie dier still pakai saiz M dgn umur dier 1 tahun 11 bulan...dun worry k..asalkan anak kiter sihat

Zulaikha Mohamad said...

arsyad dh pkai size XL.. haha.. eventho longgar je kat waist, tp cawat dia dh ketat if maintain size L..huhu~

SyaAz said...

salam ibu,

my son, Adam Haiqal nak masuk 2thn 2bln. tapi dia dah lama pakai dypers size XL sbb kalau pkai yg size L mcm ketat je kat kelangkang dia sampai naik lebam bhgian tu. nak kata haiqal besar sgt xder la. berat pown 11.5kg jer. tuannyer pown kurus jer..

Yan said...

qis pkai M umur 2thn 1bln
tp aritu CD dia tak kering.
konon2 pnjam adiknyer diaper size S.. tgk2 muat.. tanye dia selesa tak.. dia kata ok. ketat tak? dia kta tak..

Yan said...

diapers size S & M mmg murah.. so still mampula klu nak dipakaikan DD..
klu adik dia sok dah mula masuk size L kenala berCD.. mahei tu DD size L tak kira ape brandpun.. kuantitipn skit.

BabyIbu said...

Dyla - ha ah, drypers kot rasa kecik skit

ieyza - harap2 macam tula - bukan apa cuak juga -heh

ju - ha dah xl? camno ammar ni..

Syaaz - ammar pn berat lebih kurang tu juga..aih musykil la

Yan - ammar pn tak pernah komen pampers die ketat ke apa - tp yelah takut juga

Ilhamny.com said...

anak linda pun pakai saiz M lg..mcm elok2 jek lg saiz M, umo dia bln depan dah nak masuk 3 tahun dah..kurus + punggungnya xde isi..
dulu kakaknya stat umo 2 tahun pun dah pakai L..sbb montel..

ummiaqeef said...

salam..kak..tp ammar pakai drypers oren tu bukan L ke? aqeef nak habiskan L dulu ni pasni nak tukar XL sbb mcm dah ketat je..

Sitisifir10 said...

Owh...anak dara saya masa zaman pakai DD ni umur dua tahun pun dah saiz XL..huhuhu... tak apalah ammar, janji sihat...ye tak??

mirah said...

salam liyana,
anak saya khadijah 2thn 4 bln pun masih pakai M drypers. Berat dia baru 10.5kg rasanya skrg..

This is .... said...

Haiikal 6 bulan, saiz L.. hehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha 2 tahun, pakai dryper xl since 1 tahun lebih :p
bukan dekat diaper tu dia tulis ker dr berat berapa-berapa kan?

XL- 12 kg keatas tak silap.my nuha is 13kg.

mila.ibunajihah said...

anak saya 2 tahun 1 bulan pakai XL, klu pakai L agak sempit kat peha dia. sian pula. Betul cakap Mummy yang lain..walau saiz apa pun anak kita..yang penting dia sihat ^_^

NURUL said...

hi awak? salam kenal. raina anak kita pun masih saiz M kalau mamy poko

Diyana Zulkifli said...

weh yana.ali pakai saiz L kongsi dgn mia..hehe

Lin said...

sara since umur 4bulan until now pakai M size.mmg dia slim orgnye..muka je chubby..betul tu, jimat sikit diaper size M..hehehe

azzamoro said...

yana, airyll dah size XL. debab nyerr. aku rase sikit lg XXL. camner ni. aku takut dia jadik gemuk..huhu

Atia Adina said...

sama lah ngan atia...dah setahun setengah pun....masih size M...susah betul nak makan....tah apa yang dikenyangkan....badan dah makin kurus

MamaYatie said...

anak ke2 saya sebaya amar..tp bab-bab badannya..pakai xl la..berat dia 14kg tur..

elywana said...

yana.. anak akak yg 6 bulan tu pakai size M :P

eiNa said...

aira pakai size XL sejak 1thn lebih,.peha dia gebus sangat.. hehehe

BIONIC WOMEN said...

Dhiya dah lama pakai L, pernah pakai xl kejap mssa berisi aritu, then skang pakai L...

Ain said...

sarah ain umur 2thn 5 bln, ain pakaikan size L....

bila pakai size M, selalu sangat bocor, size L pulak asyik nak terlondeh jer....

pening gak pale ni...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop