@ Pasar Ramadhan di Changlun, Kedah

Tuesday, August 17, 2010

Hari Khamis lepas, Ibu dan Ayah pergi ambil Tok Abah dan Tok Mama di UUM. So alang-alang singgahla PARAM di Changlun ni. O sungguh berbeza dengan param di Kota Damansara. Harga lagi murah dan makanan pun lagi sedap (ini testimonial lepas berbuka ye). Param ni terletak di Pekan Changlun dekat dengan market. Oklah meh tengok gambar, bulan puasa tak larat nak menaip banyak-banyak.

Gerai-gerainya


Murtabak yang sedap - harga pun lagi murah

Favourite Ibu - Moi Sup - kat KD tak jual ye - huhu

Jual buah-buahan pun ada - maklumlah sebelah market (pasar la kata orang kl)

Buah durian giant - Ayah beli yang kecil sebelah tu tiga - memang puas hati - RM4 sekilo

Beli cempedak pula

Senget dah Ibu dukung Ammar - Ammar tak nak jalan sebab jalan situ lecak sikit - orang KL betul ni - huhu

Lepas tu balik dan masak lagi. Malam tu memang happening betul buka puasa. Masak apa? Lain entri la ye. Kena cari gambar yang tah kat mana. Till then.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Atia Adina said...

dah besar2 pun berdukung...sian ibu....hehehehhe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..syoknya pasar ramadhan kalo diorang msk best2..tapi kat KL/Selangor ni semua mementingkan untung semata2 ajer..

mekchu said...

changlon?? tmpt tumpah darah ku selama 3 thn tuh.. hehehe..

BIONIC WOMEN said...

ibu, moi sup tu aper? heheh
duk kl/sel ni x teringin pun nak g pasar ramadhan..dah 2 thn kami x g param...kalau g pun hubby jus g bli air tebu..
tapi bila balik kg, ase rugi x pegi..makanan murah2 then sedap..
peniaga yg memang betul2nak berniaga bukan pasal untung semata

mama zharfan said...

ibu ammar nya kurus, ammar mau berdukung..penat lah ibu nya :) :)

Oyis said...

tinggi dah amar. dah lebih separuh yana! (ilusi optik je ke mmg betul tu?)

kinna said...

tgk shamsul@bazar ramadhan perlis haritu..mmg kt kampung hrga mknn murah2..mknn pon sedap dan 'berasa'..tak macam kt kl..

iswatie "colours of life" said...

waaaaa...changlun..teringat kenangan ngan Mr Hubby coz kitaorg dulu belajaq kat uum

advertising company said...

Is this Camp area where i am seeing a lot of things for shopping..

advertising company said...

Fruits and vegetable are available in the camp.. Nice looking.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop