@ Peringatan Untuk Semua Bloggers

Friday, August 6, 2010

Baru baca RedMummy punya blog. Rasanya semua blogger kenal RM ni. Beliau dilawati LHDN untuk income tax as a blogger. Walaupun beliau blogger famous dan kita blogger kecil-kecilan, rasanya kena jadikan perkara ni sebagai iktibar. Yelah mana tau nanti giliran kita pula. Walaupun income kita mungkin 1/100 je daripada apa yang RedMummy dapat tapi kenalah ambil langkah berjaga-jaga. Jadi kawan-kawan (personal blogger dan juga blog shop blogger) - mulai hari ni sila simpan semua bil streamix, account transaction, Nuffnang statement dan sebagainya. Sebagai peringatan dan langkah berjaga-jaga. Nak tahu lebih lanjut kisahnya KLIK SINI.

With RM di event Nuffnang Friso Gold (Ammar tengok RM tak kedip-kedip)

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Hanz said...

Yana, kebetulan me pun baru sangat baca story RM sat ni..a-ah..simpan jelah segala yer..diaorang ni dah tahu the power of bloggers kut..itulah nak buat langkah berjaga-jaga..always be good kan kita bersedia with back-up & segala..

BabyIbu said...

Ha ah Hanz - kalau tak nanti jadi apa-apa jenuh nak korek balik.

BIONIC WOMEN said...

pasni kena simpan ler segalanya..slame ni kita wat x braper endah jer..heheh
Ammar mesti suka merah sebb 2 x berkedip tengok RM

Nia said...

oh, bil streamyx pun kena simpan ya? adui..kena cari balik tu. bila baca kar RM..isk,..complicated sungguh menjadi blogger ni..hehe

Entri Terkini: Pizza Canada

mekchu said...

wahhh.. gitu ye... thanks bg tau (ceh, mcm lah byk sgt.. x pernah claim pon.. huhuhu)

fieza said...

Fiza pun dah baca RM..bila income dah mencecah puluhan ribu tak mustahil kan lhdn cari..ape2 pun berblog juga tetap business kan..tapi kalau macam fiza guna internet opis cam ner ek..hi..hi..

mama zharfan said...

my nuff maunya sethn lagi baru nak boleh cash out..tak cecah RM50 pun lagi...so no worries kot :p

kinna said...

nia :jd blogger tak susah, tp bl dh glamer & pendptn tru blog dh byk tu yg susah..hehe..

ingatkan peringatan apa td..
(ceh, tak takut ngn income tax sbb takde pndptn tru blog)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bila blog mendatangkan duit mcm tu lah :)

Farra Dhelina said...

tp bg kita yg guna kat ofc mcmn tu? huhu..

* info yg bagus kak..tq!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha
tak layak lagi utk dikejar lhdn
saya yang nak kejar lhdn sbb pcb lebih potong haha

BUNGA said...

sy ntah bilanya nak cash out.. balik malaysia pun lagi 2 tahun agaknya....

lgpun income ciput je.. x kuasa lhdn nak kejar..huhu :)

Adyshariz said...

smalam ada gak baca..tak sangka langsung ya..mlalui blog pon kene LHDN..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop