@ Bila Pakai Teknologi Canggih

Tuesday, October 12, 2010

PC Ibu di lab guna wireless keyboard dan mouse. Walaupun kononnya orang IT tapi Ibu tak suka sangat kalau terlampau canggih ni. Kenapa? Meh sini Ibu cerita. Bayangkan tengah dok semangat menaip tiba-tiba keyboard tak function. Mula-mula ingat rosak ke apa. Penat belek siap p tanya Pak Arab kat sebelah. Dia pun tak tau. Ibu pun belek punya belek rupa-rupanya sebab bateri wireless keyboard tu mampus. Bateri AA tu. Ibu pun terbalikkkan jelah bateri so boleh guna lagi. Yelah mana nak cari bateri kat situ.

Minggu depannya Ibu beli la bateri baru. Tukar dengan bateri keyboard tu. Tapi sekali tengah syok2 mengarang mouse pula jammed. Sebab apa? Sama juga bateri mampus. Adeh.Bayangkanlah sakitnya jiwa dan perasaan. Memang kalau sendiri beli memang akan beli keyboard dan mouse standard je. Huhu. 

P/s: Sape kenal kawan yang buat research pasal pdf analysis bgtau Ibu ya. Ada benda nak tanya. Tq.

1 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Zila said...

Saya pun pakai wireless mouse n keyboard...konon bg senang nk tengok movie sambil baring kat katil leh bwk mouse jer hehe...tp baru ni 1st pengalaman rasa battery kong bila nyala lampu merah...mula2 pelik sbb biasa lampu hijau...tetiba teringat ada instruction kat kotak dia, klu lampu merah means bat low...so skrg pki batery beli kat pasar malam jer..janji function ehehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop