@ Rezeki Terpijak di Drypers Event

Tuesday, October 26, 2010

Sambung cerita semalam ye. Ok lepas buat cermin mata kat Focus Point, Ibu pun lalu kat Drypers Event tu. Jengok-jengoklah apa ada. Oo siapa yang tukar diapers kat situ akan dapat satu goodie beg Drypers. Ala-ala recycle la camtu. Macam Ibu cakap semalam tiba-tiba nampak Eja atas pentas, lepas tu nampak pula Sari Yanti dan Aisyah Siclair. 

 Gambar diambil masa baru sampai. Tengah start bertanding.

 Eja menang round pertama.

Lepas Ibu ambil gambar diorang (boleh tengok kat entri ni), Ibu pun balik ke Ammar. Rupanya Eja tadi bertanding round pertama pertandingan tukar diapers, diorang nak mulakan round kedua pula. Round kedua, Aisyah Sinclair dan Sari Yanti pula.




Sempat Ibu snap satu gambar masa semua tengah get ready. Tiba-tiba diorang announce, nak satu penyertaan lagi. Nampak ada kosong kat belah kanan tu. Dua kali announce, pengacara siap kat tempat penonton lagi. Pengacara panggil Ibu, Ibu cakap tapi baby saya dah besar ni. Yelah malu pulak yang lain baby bawah setahun kan. Tapi kesian pula terpanggil-panggil Ibu pun joinla. Sporting la kononnya tapi malu juga sebab Ammar dah besar. Hehe.

 Ammar tak nak baring, so pakai la sambil berdiri

 Ibu tukar sekejap je. Pastu angkat tangan. Rupanya kena pakai seluar balik. Adeh tak tau la pulak.Dahla butang seluar ketat.


Taraa dah siap. Ammar sporting walaupun takut kat maskot Drypers tepi pentas tu.

Ok dah habis Ammar. Nampak die peluk kuat-kuat sebab cuak ada banyak kamera bagai.

 Macam mana tak cuak. Orang ramai. Huhu.

Walaubagaimanapun, dah rezeki Ammar. Dapat no 2. Jadila kan. Tak pasal-pasal dapat Drypers free satu peket. Yang Drypantz lak tu.  Memmang Ibu guna untuk pergi jalan-jalan pun sebab mudah boleh pakai macam seluar.  Alhamdullilah ni namanya rezeki disebalik dugaan spek patah. Amin.

16 kawan BabyIbu berkata-kata..:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah rezeki la yana...best nya kita tak pernah plak try camni

BabyIbu said...

alhamdullilah - rezeki terpijak - tiba2..yana selalu malu skit nak join aktiviti camni..low profile konon..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..rezeki btol la :)

Nigina said...

rezeki tu.. bestnya.. malu malu pun dapat juga drypants free...hhehehheeh

Atia Adina said...

eh...pakai sambil berdiri pun leh menang tempat ke-2...rasanya kalo amar baring....leh menang tempat pertama nih.....best ar kan....dapat drypants free....rezeki

eima said...

wahhh best tul dpt drypant free ..klu budak tak pakai drypers leh join ke ... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, syioknya.. tahniah... rezeki ammar tu...

MamaYatie said...

tahniah yana...mmg betul2 rezeki nih

Mama Zharfan said...

congarats!!! sgt best tu sbb menang heheh

[-suziey-] said...

waaa btl pnya rezeki..hehe..klu kt remba jek..xkisahla ank dh besar.ekkek:p

Momma Mia said...

perghh bertuahnya badan..
itu namanya rezeki dtg bergolek

eiNa said...

alhamdulillah.. rezeki betui..
n betui tu, cemana tetiba leh masuk event cm ni nih..ekekkeee

ibu_Arifa said...

syoknyer dapat daipers free.. tahniah menang w/pun no.2. good boy lah Ammar hari tu...sporting!

peah @ peps said...

bestnyer...saya tak pernah terpijak rezeki cenggini..:)

Salam perkenalan babyibu....

harapa tak mengapa if saya nak exchange link dgn babyibu..sebab blog ni sangat menarik...:)

amiey lee said...

heee best nye dpt free drypantz..kita pun sama pakai drypers ni..ehh bukan kita..anak2 kita hehehe skrg nak cuba ber CD plak

Adyshariz said...

mmg rezeki..sronok join contest mcm ni.. glamor skit..hehe.. seronok join event camgini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop