@ Rumi ke Jawi

Tuesday, November 9, 2010

Lama tak tulis bahasa jawi. Dulu masa belajar selalu confuse dengan jawi lama dan jawi baru. Jawi ejaan baru banyak alif - ke terbalik. Siap beli paper bahasa jawi sebab nak kasi cekap. Yelah, masa tu cara buat nota subjek agama ialah -  Ustaz baca nota, kami kena tulis dalam bahasa jawi. Ibu selalu tulis dalam rumi dulu. Balik rumah baru tulis nota dalam jawi elok-elok. Kalau tak nanti salah eja. Hehe. Kang nak study untuk exam tak paham pula. Huhu. Semalam chat dengan kawan, die tunjuk laman web ni. Kan bagus kalau ada dulu.




P/s: Kalau Mohd kenal tulis Muhammad la eh..hilang mim die.
P/s2: Tak sabar nak beli Muqadam ajar Ammar alif, ba, ta

3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

lydzar said...

menarik ni!

Hezesuze said...

weols suka tulisan jawi...time skoll dulu selalu dapat markah tinggi tulisan khat huhu

Liza said...

Ari tu hubby google cari info pasal pasport.. Terjumpa lak blog akak pasal pasport mesia tu. hehe.. bila tgk. Aik? macam kenal jer....

Thaks for sharing. Berguna gak utk kami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop