@ Alkisah lipstick

Tuesday, January 18, 2011



Ibu jarang pakai lipstick. Pakai pun ala-ala je. Kiranya kalau pergi kenduri; tak sempat makan lipstick dah hilang. Tak tau la sebab banyak cakap atau tak pandai pakai.

Bila pakai lipstick. Ibu paling suka jenama MAC. Sebab apa? Sebab warnanya natural dan ringan bila pakai. Harganya boleh tahan dalam rm65. Tapi alah membeli menang memakai. Eceh.

Konon-konon teringin nak bibir macam nilah. Keke.

Kalau korang suka pakai lipstick apa?

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Safinaz said...

disebabkan bibir saya jenis yg sensitif,saya pakai Clinique...

Diyana Zulkifli said...

aku x ade lipstik.bergantung sepenuhnya kpd kesemulajadian.haha.gile sepp.keh keh

azayani alim said...

i loike pinky2 kaler.takpi takder la very light sbb my skin pon tak berapa nk cerah.hehe

mamawafiQ said...

MAC lasting sket..lain2 LOREAL or MAYBELLINE pon mak suka...lip gloss lg suka pakai :) sexy gitewww

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahah...samaler...saya klu pakai lipstik lepas cium my kids abih ilang belaka :)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

kita pn xkurang pakai lipstik..peelnya cm akak la..xlekat lama kt bibir..huhuhu..lipstik hentam je jenama pe pn jnji bibir xkering n color sesuai ngn bibir..tp plg xsuka pakai color terang..huhuhu

Mama Zharfan said...

me dari dulu lg setai dgn brand follow me sbb sgt serasi heheh

wani mn said...

Hm.. Saya suka campuran pink and coklat!Tak gelap tak juga terlalu memancar.. :)

BabyIbu said...

emm yana pun suka kaler natural2 - pink nak ke merun atau coklat..

nad said...

dior lipglow best!! tapi mahal sket RM88..pastu bile abis tengah2 bulan gelabah la nak beli baru sbb poket kering..wakakaka

isabelle said...

bibir kepam ni leceh skit. xdapek nak pakai gloss.
so, kena pakai yg matte.brand... balun jer.

CatlinaFly said...

belasah je..hmm...nanti nak try mac jugalah hehehe..

setakat ni pernah pakai maybelline, silkygirl, in2it & avon....entahlah mcm semua rasa biasa2 jek...tak pernah try loreal jek lagi

Huda said...

revlon tp kaler x terang sgtla..cukup sekadar pakai :)

BIONIC WOMEN said...

eily ni susah skit nak sesuai ngan lipstick sebab sensitif..kebanyakan lipstick yg berbau tu xleh pakai.
setakat ni brand yg melekat kat hati ialah Revlon..murah ajer..tapi xder alahan..dah try Shishedo, estee lauder..semuanya x boleh..latest ni simply siti pun try, tp terus menggelupas bibir

BabyIbu said...

Safinaz - ada juga clinique satu - ok juga yana pakai

donat - haha. hang memang.

asayani - sama la kita. kn cari pink nak ungu2 tu.

mamawafiq - ha ah pakai lipglos br nampak 'basah'. tapi selalu malas. keke.

ayuarjuna - tula. keke.

mamaraisya - yana mmg tak pakai terang2. err tak 'masuk'. hehe

MZ - wah brand lama tu. tak pnah cb.

wani - me too

nad - best eh? nnti leh la p cari. tp lipgloss ni maleh skit nak pakai

isabelle - hehe. bibir yana jenis kering so tak semua masuk. memilih kunun. huk2.

catlina - bibir jenis sesuai semua ni sng

Huda & Bionic women - emm revlon? tak pernah try lagi ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop