@ Alkisah Tukar Baju

Tuesday, January 4, 2011

Semenjak dua menjak dah pandai cakap ni, Ammar dah pandai memilih baju. Nak pakai baju inilah, tak nak pakai baju itulah. Lepas mandi je die yang kelam kabut nak pilih baju. Kalau pergi jalan, memang nak kena pujuk baik-baik, puji-puji sikit nak kasi pakai baju yang kita pilih. Pendek kata, kalau mood die tak baik dan Ibu pun berangin mau gaduh jugala nak pakai baju punya kes. 

Favorite baju Ammar adalah baju men mos (ultraman kosmos). Masa mula-mula Ibu beli sepasang jelah kan. Punyala suka sampai hari-hari nak pakai. Ni ha bajunya - kain sedap pakai. 



Kalau Ibu, Ibu buat tak layan je. Kalau grandma Ammar, siap basuh cepat-cepat sidai, kering nanti petang pakai balik. Ada dua tiga kali juga, bila tahap cranky tu tengah tinggi. Lepas mandi pun nak pakai baju tu. Meraung-raung. Adehh. Tensen. So dari menangis macam nak rak, pakai jelah ha. Ibu selalu kata - Ammar pakai baju busuk. Ammar jawab apa tau "baju men mos wangi, Ibu bucuk". Sabar jelah.

Baru-baru ni Ibu dah pesan kat Tok Mama minta belikan lagi - baju kedah mari no. Senang ada dua-tiga set. Ibu beli lagi dua helai baju men mos dan 2 helai baju ben 10 - sekarang suka ben 10 juga. Padahal kartun ben 10 pun tak pernah tengok. Gara-gara mainan Ben 10 berlambak di pasar malam. Huhu. 

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nurulazham said...

ahaks!sgt comel si ammar nih...boy katakan...dpt gegeril sok, barbie n princess pulak!mcm anak2 nurul ni ha...

**setakat ni belum berpeluang membeli baju2 ultraman, ben10, power rangers etc...huhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak2 memang macam tue kalau dah suka.. mak pujuk pun tak jalan..lagi kronik adlah.. betullah belikan 3/4 pasang baru tak asik kena basuh hehe

Mama Zharfan said...

my zharfan peminat tegar ben-10 + power rangers--jenuh semua brg nak beli yg cap gitu hehhee

AppleCrux said...

Samalah dgn anak akak..asyik2 baju tromers ( transformer) padahal, bukan ada pun, ultramen and ben10 je yg ada..mmg kes nak kena beli lagi ni

LilYofDaPond said...

hehe.. ben 10 best babyibu.. try tgk pasti terlekat..hehe cm saya dh terikut2 dh :P

Awok's Kiter (SyaAz) said...

alahai Yana,
sama la ngan si Haiqal ni...
Omen omos n bhehn thent ler dia cari hari2 kadang2 sampai geram. ditambah plak ngan musim2 hujan ni. adehla...sabar jer la... ni tgu adik dia besar skit bleh la join abg dia plak...

baju ammar sama ngan bju HAiqal...agak2nya mmg budak2 suker baju ni erk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop