@ Connected Tots

Monday, January 31, 2011

 Sticky Entry. Ke bawah untuk lihat entri terkini.

Ingat tak entri Ibu pasal kepentingan hubungan antara sel otak (brain cell connection) tu? Brain cell connection ini memainkan peranan yang sangat penting dalam mempercepatkan keupayaaan pembelajaran anak kita. Rupanya nick name untuk brain cell connection bagi anak ni ialah connected tots. Connected tots ni kiranya budak-budak bijak yang Street Smart – yang tahu mengaitkan apa yang dia belajar untuk kegunaan sekeliling dia.

Masa Ibu dok Google pasal connected tots ni, Ibu dapat satu YouTube video yang menarik. Kenapa Ibu kata menarik? Sebab video ni sangat interaktif. Cerita die – ala-ala iklan kat tv tapi kita boleh klik jawapan die. Setiap jawapan yang kita pilih bawa kita le video yang lain. Menarik kan? Cuba korang try tengok.



Berdasarkan pilihan yang dia beri, Ibu suruh Ammar bantu Tania (budak dalam cerita tu) tolong Ibu dia. Ibu dah suruh Ammar buat. Suka die nak buat berkali-kali. Hehe. Siap cuba setiap pilihan sebab nak tengok apa jawapannya. Ammar pun “ooo..ooo” – tak pastila betul-betul paham ke tak. Hehe.


Sekarang tengah explore satu website Ibu jumpa. Tapi ini Ibu sambung entri lain ye. Rajin-rajin jenguklah www.connectedtot.com.my. Banyak info untuk kita sebagai parent dan ada games untuk rangsang brain cell connection anak kita.

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mama Zharfan said...

bagus info ni..thanks for sharing :) nak try utk my boys gak :)

Adyshariz said...

emm..bagus gak ni..penting tuk anak2 zaman skrg

fa10 said...

web yg berinformasi ni.. nak jenguk la juga

AyuArjuna BiGoshh said...

waahhhh boleh cuba ni :)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah..lg info sal pemikiran anak2...hehehe..nnt nk try bukak laman web 2 la...

CatlinaFly said...

Tq for sharing..itulah..kadang2 kalau tak dapat at least bckan dua tiga words utk e-ein satu mlm, rasa mcm bersalah lak..iyelah duk umah pengasuh belum tentu dia ajar membaca nak2 ada budak2 lain yg dia jaga sekali..

mlm tadi E-ein duk show gmbr gajah, dog, monkey dgn panda kat poster animals dia...oh..emo lak sy huhuhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop