@ I love Post-it

Saturday, January 8, 2011

Ibu seorang yang suka organize things. Bukan apa takut lupa. Jadi produk Post-it memang sangat membantu.Memang ada banyak brand lain tapi so far Post-it paling best (sebab die punya gam tahan lama). Selalu Ibu beli kaler Canary - kaler asal Post-it sebelum bermulanya era banyak warna ni.
 


Sebelum start kerja setiap hari, Ibu akan list outkan kerja yang nak kena buat hari tu kat Post-it. Jadi dengan itu Ibu tahulah apa nak kena buat hari tu dan selagi list tu tak habis buat Ibu takkan tanggalkan dari message board. Bila Ibu nak buat kerja esok hari, Ibu tau kerja semalam pun belum ada yang perlu dibereskan. Macam tu jelah cara nak disiplinkan diri supaya ada progress dalam research. Kalau tak dok berangan je lebih. Huhu. Apa-apa pun tq kepada pencipta Post-it. Idea yang simple tapi sangat praktikal. 

Dekat Tab pun ada juga - tapi namanya ColorNote. Kat sini Ibu selalu letak list based on task. Contohnya sekarang Ibu ada 4 color note iaitu Phd - senarai kerja apa nak buat untuk research, Blog - idea untuk blogging, Pos - barang nak pos dan Things To Do - perkara-perkara general macam nak bank in duit ke hantar borang ke. Hmm senangkan macam ni?

 Sorry tak pandai nak capture dari Tab -sekadar gambar hiasan

Oh ya. Ada juga yang guna Post-it ni untuk buat karya seni. Tak percaya tengok bawah ni:


6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nurulazham said...

nurul pun sama..tapi bukan guna Post-it..tulis kat kertas je..apa kerja2 yg nak buat..hehee...
**cantik pic post-it yg last tu!kretif betol!

kak, feel free to join contest ni..
http://nurulazhamsfamily.blogspot.com/2011/01/vote-and-win-vote-for-deqnahelp-her-to.html

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jom join ga saya di
http://kokoadik.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

Mama Zharfan said...

me pun suka gak :) kdg2 post it abis stok, me bantai tulis kat kertas keci2 ajer buat notes heheh

mamawafiQ said...

dah tulis pakai post it notes...tampal ....sure ingat :)mmg terbaek

AyuArjuna BiGoshh said...

saya pengguna yg tegar post it...suka..sebab diri lebih organize

CatlinaFly said...

masa belajar dulu suke guna..:) sgt2 berguna utk tanda notes!;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop