@ Kurier?

Monday, January 3, 2011

Ibu tengah survey kurier mana paling bagus ni. Selalu Ibu guna pos laju. Tapi pos laju kena la pergi pejabat pos kan plus kena balut bagai. Ibu tengah cari kurier yang datang ambil kat rumah. Ni tengah survey beberapa kurier kat Malaysia seperti Nationwide (kalau kat Kedah selalu guna kurier ni), Kangaroo (dengarnya murah juga) dan Citylink (kawan Ibu cakap murah). Ada sesiapa pernah guna? Boleh bagi pendapat sikit? Tq in advanced.

5 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AyuArjuna BiGoshh said...

citylink perkhidmatan ok gak...tapi abx sangatlah menyampah..delivery selalu lambat

MamaYatie said...

so far,yg saya tahu..citylink murah+servis ok. even nak courier ker overseas pun agak murah compare tu yg lain

Miela77 said...

Hi..lama x singgah sini..jrg2 bw skrg..k.iela guna kangaroo..so far ok la servisnya, price pun cantik..unless negeri kecik cam perlis/penang/melaka..tu x semua tpt cover..overall da setahun 3bln guna.. better than citylink yg cam hampeh tu.. smpi gaduh pun ada. Poslaju confirm ok tp cajnya x mampu den nak include dlm pakej..

Ida_Iara said...

setakat ni courier2 yg sy penah guna mcm GDex,airpak..quite satisfied jugak la dgn servis dn harganye.boleh survey no contact kt web diorg,n call for further info,bcoz some places ade yg sediakan khdmt amik brg nk dipos tu kat umah kita..depends on location la.GDex pun ade their own boxes.

nurulazham said...

nurul guna Kanggaroo je..
tapi rate dia kat Johor ni lain tau dengan negeri2 lain..yang pastinya, Kanggaroo Courier ni antara yang termurah dari yang lain2..

bab servis...tu yang mcm hampeh sikit..kdg2 ada yang sampai 2hari..kadang2 3 hari..pernah jadi jugak, track barang, tapi xde dalam rekod!gelabah jugak diorang nak trace....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop