@ Photoshoot di Bulan Puasa

Wednesday, January 5, 2011

Tahun ni masa balik raya haji lupa nak ambil gambar. Padahal semua termasuk Ammar dah bersampin dan bersongkok. Sibuk beraya sampai lupa. Huhu. Takpe tahun ni Raya Puasa turn kat Kedah jadi leh ambil gambar puas-puas. Disebabkan takde gambar raya, Ibu nak letak gambar photoshoot yang diambil masa bulan puasa tahun lepas. Ini adalah sambungan dari entri ini - photoshoot Ammar

Kenapa ambil gambar time puasa? Entahla. Tiba-tiba lepas sembahyang terawih abah ajak ambil gambar. Semua orang macam malas nak bersiap. Tup-tup abah keluar bilik pakai smart-smart. So semua pandai-pandai bawa diri pergi bersiap ye. Hehe. Yang lain pakai cantik-cantik. Ibu main ambil je baju kurung yang tak payah iron dalam almari, Ayah pinjam baju Pak Lang dan Ammar macam biasa - baju men mos. Meh kita layan gambar photoshoot masa bulan puasa hari tu. 


Taraa. Posing semua. Nasib baik mood Ammar baik time ni. Oh lupa nak perkenalkan (versi Ammar), dari kiri bawah: Pak Lang, Tok Abah, Abang, Tok Mama, Mak Su. Atas dari kiri: Ayahh, Ibu, Ayang dan Pak Ngah. Siapa Ayang? Tu adalah Mak Ngah Ammar yang Ammar sesuka hati panggil Ayang.


Cuba tengok gambar atas. Cuba teka Ibu anak ke berapa? Heh. Kalau keluar dengan adik-adik lelaki Ibu, mesti kawan diorang kata awek. Kalau dulu keluar berdua, bila ada kawan datang dekat, terus diorang sound - ni kakak aku. Keke. Tu dulu la. La tak dapat la no. Oklah - Ibu tengah tunggu Subuh ni nk tidur. Time korang baca ada can Ibu masih diulit mimpi. :)

Note: Kredit tu Pak Ngah Opy

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

nurulazham said...

cantekk..
muka ayah akak mcm muka bekas Jurutera Batu Pahat tempat nurul praktikal dulu..suke tgk muka dia..kalau dia senyum, sebijik ayah kak yana.. ;)

Hezesuze said...

walawweii cantik picta uols nie...

Atia Adina said...

pic tu amik dari bawah ek???nampak tak clear lah muka masing2...cam jauh

Mama Zharfan said...

sgt beshh PS ramai2 mcm ni heheheh

BabyIbu said...

nurulazham - hehe - yeke. budak2 kat uum panggil ayah akak datuk k. keke.

Hezesuze - tenkiu

Atia - ni pakai white lens.

MamaZharfan - tula. hehe. meriah dengan ammar sorang je.

CatlinaFly said...

memang seronok berkumpul ramai2 nih..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop