@ Syoknya jadi Pelajar ni!!

Friday, January 7, 2011

Kenapa Ibu kata syok? Meh Ibu bagi senario sikit ye.

Kalau jadi surirumah
Masa kat rumah dengan keluarga banyak. Tetapi nak keluar dengan kawan makan-makan ke apa limited - ni kes surirumah tak reti bawa kereta macam Ibu la. Lepas tu duit nak shopping pun suam-suam kuku.

Kalau bekerja fulltime
Time lunch boleh release tension pergi makan atau window shopping. Duit nak shopping pun lebatla - duit sendiri takde sape nak kacau kan. Tapi masa untuk keluarga pula singkat. Weekend jelah ada nak bersama keluarga plus nak kena urus rumah.

Kalau jadi pelajar
Boleh suka-suka tukar status. Kalau mood rajin, pergi universiti dan buat kerja macam orang kerja fulltime dan kalau malas boleh bangun lambat dan jadi surirumah yang berjaya. Duit biasiswa pun alhamdulilah lepas la nak saving, bagi family dan shopping sikit-sikit.

Ha? Apa lagi? Jomla sambung belajar. Belajar ni susah? Em memangla susah tapi banyak kebaikan yang kita dapat daripadanya. Em alangkah best kalau boleh belajar je macam ni sampai tua. Ibu nak nikmati masa ini dengan sepenuhnya.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Fitri Senin said...

ye..apa yg ibu ckp tu sgtla benar..masa jd pelajar byk benda kita xfikir..tp kalo jd pelajar+fulltime working mom+suri rumah..pening juga kan..??

http://fitribintisenin.blogspot.com

PuanBee said...

betui jd pelajar best ...

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg beshhh...tak saba nak jadi pelajar balik huhu

Diyana Zulkifli said...

jadikla cikgu..fulltime cikgu adela half dr fulltime worker lain.hak hak.note:cikgu sekolah rendah aje ok.cikgu sek men pening cam org keje pjbt jg...hihi

Agnes Kanyan @ Mummy Vish said...

kita sama dear...i under SLAB program utk lecturer uitm..

nieda said...

betul tu, time blajalah moment plg indah. ada plan nk sambung, bagi husband settle down phd dulu, dia pun baru je sambung pastu bru wife dia samb

Mama Zharfan said...

can't agree more! me dh lebih 3 thn jd full time student ni heheh

Oyis said...

mmg! terasa kalo bole nak kekal this kinda lifestyle, tp nak jgk bergraduat. mcm mana tu?

CatlinaFly said...

rindunye masa belajar/...hihi

nurulazham said...

kadang2 teringat time belajar dulu2 sampai termimpi minpi kengkawan sekuliah, serumah sewa..owhh...rindunya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop