@ Alkisah Blog Make Over

Friday, February 11, 2011

Punya la lama baru ada kesempatan nak cerita pasal blog make over 2011 BabyIbu. Ibu sangat suka pasal make over kali ni sebab kartunnya yang very cute. Dolly nama kartun tu. Kali ni Ibu dapat khidmat dari kak Emila Yusof. Hasil kerja tangannya memang sangat mengagumkan.  Dolly tu semua lukis pakai tangan tau. Jangan main-main. Heh. So mari kita tengok BabyIbu punya header and banner. Kenapa begitu jadinya?


At first, nak letak gambar sekeluarga. Pastu bila fikir, Ibu jarang pun cerita pasal Ayah. Memang objektif blog ni pun memang hanya untuk Ibu dan Baby (yang dah jadi toddler tapi tetap Baby di hati Ibu - heh). So Ibu decide nak letak gambar Ibu buat tengah study or blogging di rumah with Ammar tengah main di sebelah Ibu (konon time ni Ayah pergi kerja la). Gambar kami sekeluarga as bingkai gambar . Kak Emily lukis kartun sungguh comel. Sangat-sangat suka.

Em tag Abang Ade! tu saje letak sebab bila Ibu buat-buat sedih - contohnya macam Ibu kata Ayah pergi work then Ibu tinggal sorang-sorang. Ammar mesti kata "Abang Ade!!" dengan inotasi die sendiri. Nanti ada kesempatan Ibu rakam. Hehe.

Satu lagi Ibu suka ialah gambar Ammar main aeroplane kertas. Gambar Ammar tu macam sama kan?Kebetulannya Ammar memang sangat suka main kapal terbang kertas tu. Sikit-sikit minta buatkan. Kedua, gambar Ibu dan Ammar dalam blog badge. Ini pun sangat touching sebab Ammar memang suka letak tangan kat bahu Ibu.


Pendek kata memang sangat puas hati. Ibu sangat rekemen korang buat make over Akak Emily ni. Harga berpatutan, kerja pantas dan cepat je reply email ke apa. Two thumbs up from BabyIbu. Nak tahu maklumat lanjut: Klik sini Emila Yusof.

P/s: Tahun depan plan nak make over. Letak gambar Ayah dan baby baru. Doa-doakanlah ye. Aminnn.

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

fazilzura said...

lawo nye header baru ni ..
mmg tingin nak mintk org deco kan header tuk kedai baru (namo kedai pun x pk lg heheh)

Lovely Ayun said...

Walaupun blog Ayun simple, teringin jgk nak make over..:)
Cantik Kak Emily wat header Ibu, sebab nmpak cantik dan sesuai dgn blog

✿ etiey ✿ said...

lawa bangat.. nak tempah jugak lah. hehe.. bape emilia charge tu? nanti ke link saya erk.. takut terlupa nak klik sini lagi

~~@lyci@~~ said...

amin.. eh, tahun ni ada baby baru ekkk ;)

Fitri Senin said...

berapa harganya kalo kita pakai khidmat nk create haeder ni..??

Mama Zharfan said...

sweet + cantik!! i like ;) mahal tak?

Yana said...

Em upahnya tak mahal pun - boleh contact sendiri kak emily (http://emilayusof.com/hire-me/) sbb lain-lain harga ikut apa kita nak.

@lycia@ - dalam perancangan baru - hehe

MZ - duit dr HB lepas la nak cover :)

Anonymous said...

Caiyok yana utk baby br..study dh nk selesai ek?masa pregnant 2nd baby,sy tgh nk siapkn thesis.mulanya risau gak kalu x terbuat tp alhamdulillah Allah permudahkan padahal masa tu anak yg sulong br 18bln+still breastfeed lg.sebelah tgn hayun buia,sebelah lg dok taip thesis.bila teringat balik,rasa cam x percaya je.amar pun dh besar so mmg sexual sgt la dpt adik.n lg satu,bdk2 ni bila dh Ada Adik,diaorg lg cepat berdikari dan belajar coz my boy,he learn alphabet by himself at 26mon and at 30mon,he can recognize semua huruf.so amazing!sy x hantar ke taska pun.now I just polish je everyday supaya dia x lupa. Yg cutenye,dia plak yg sibuk2 nk ajar Adik abc...:)

Anonymous said...

Sexual-sesuai...sorry typo error

Emila Yusof said...

Terima kasih Liyana tulis tentang Kak Emila. Kak Emila buat sesungguh hati dan Alhamdulillah, hasilnya digemari semua. Dan ini membuatkan Kak Emila rasa terharu dan berbangga juga.

hani syahida said...

mcm comel je "abang ade" tuh..hehe

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

terer la kak emily ni..hemm..dlu penah gak try buat cartoon ni..tp blaja smpai c2 jer..hehehe..biasala time kena buat asignment jer..pas2 dh xparktis..skrg bila org suh buat blk..hampeh jer..hahahaa

mariah_smile said...

memang sungguh comel... br taw alkisah d sbalik blog ibu yg cantik cute ni...

fa10 said...

seronok bila pelanggan puji hasil kerja kita... satu kepuasan!

CatlinaFly said...

nicee..tapi dgn blog layout sekali ke yana tempah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop