@ Connect The Tots

Monday, February 21, 2011

Hari tu Ibu dah mention pasal website ConnectedTots dalam entri Connected Tots kan. Tapi belum sempat nak explore time tu. Meh Ibu cerita sikit apa yang best tentang laman web ni.




ConnectedTots ni adalah laman web daripada Anmum. Rupanya Anmum memang FM yang menyokong brain cell connection ni. Ibu pun dah cerita pasal brain cell connection sebelum ni. Rasanya based on video yang Ibu share dalam entri sebelum ni, rasanya ramai dah faham kan apa maksud connected tots tu. Ala macam iklan Wardina tu. Hehe. Apa tagline die – "lagi banyak sel yang dihubungkan lagi cepat pembelajaran berlaku. Sel-sel otak yang tak dihubungkan lama-lama akan hilang".

Em berbalik pada laman web ConnectedTots ni, ia menyediakan satu platform untuk bantu kita para Ibu dalam memahami lebih mendalam pasal brain cell connection ni. Yelah, macam Ibu. Bila dah tahu kepentingan brain cell connection ni, Ibu mestilah nak tahu macam mana kita as parent nak laksanakan benda ni.

Thanks to ConnectedTots dan Anmum, sekarang Ibu dah tahu. Dalam laman web ConnectedTots ni, banyak info yang diberi. Ada penerangan mengenai brain cell connection, ada panduan untuk kita as parent, dan ada juga stories and games untuk kita guna bagi merangsang brain cell connection anak kita. 




Panduan untuk kita guna bagi merangsang brain cell connection anak kita – Ada 5 tips. Ibu tengah cuba praktiskan pada Ammar.


Stories – Siap boleh klik-klik. Sangat interaktif. Ammar suka.


Games – Ini lagilah Ammar suka. Games dia simple sesuailah untuk anak-anak kita – and Ammar berjaya jawab semuanya dengan betul – Good Boy!!

Emm seperti Ibu cakap dalam entri awal dulu, ada dua cara untuk meransang brain cell connection ni. Pertama ialah melalui aktiviti dan kedua melalui pengambilan nutrient - Gangliosides. Nampaknya laman web ni dah menjawab kedua-dua persoalan itu. Barulah Ibu tahu yang Anmum ni dah lama buat kajian pasal Gangliosides ni. Selalu juga tengok iklan kat TV tapi tak alert sangat. – Huhu.

Setelah bincang dengan Ayah, rasanya kami nak cuba kasi Ammar minum Anmum Essential pula. Dekat lama web tu juga ada section Sample Request. Ibu dah isi. Jadi bolehla cuba tengok Ammar nak minum ke tak. Kalau Ammar nak, Alhamdullilah. At least Ibu dah meningkatkan usaha dalam menjadikan Ammar a good Connectet Tots.



So kepada para Ibu di luar sana, cuba lah ke laman web ConnectedTots dan buat aktiviti2 dengan anak kita. Sambil-sambil tu boleh request sample produk untuk cuba. At least we try. Tak gitu?

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eRaY said...

ade few blogger dah mention pasal nie, so malam nie nak explore with ma little one.
thanks for the info darl...

kakngah said...

baru jek explore web ni malam td dgn adief :)

~~@lyci@~~ said...

tq ibu for sharing..

Halen said...

my doter skang ni minum anmum dan keberkesanan sel2 otak ni berkembang nampak la jgk berbanding bdk2 yg lain. bila sebut psl susu siap mention lg sel2 otak nk berkembang hehe..

Adyshariz said...

ader gak dpt email ni, tapi belum baca lagi..thanks for sharing kat sini..

CatlinaFly said...

tak pernah try kasi susu lembu lagi kat E-ein..hehehe padahal aiskrim dgn dadih /yogurt dia dah belasah dah..

ummioked said...

menarik ni..nti dah explore dgn huuby dulu baru boleh explore dgn my Muhamin

kakyong said...

akan terjah ke situ..

thanks for sharing...

dah klik ur HB

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

semalam try buka...hemm..mcm best jer utk anak2...info pn byk je kt web 2...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

alahai k.catlina...bestnya dpt fully...huhuhu...anak xnk fully kena kasi gak la susu lembu..hehehe..tp kena kasi yg lebih byk khasiat la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop