@ First time pakai selendang

Wednesday, February 16, 2011

Last week Ibu ikut kawan-kawan Ibu ke Arzu. Rasanya ramai tahu kan Arzu ni - kedai jual tudung syria/selendang/inner. Ada dua cawangan. Satu di Midvalley dan satu di KLCC. Takde niat pun nak beli mulanya. Sebab Ibu memang tak suka selendang. Macam susah je dan tak sempat. Tapi bila sampai. Huhu. Rambang mata dibuatnya. 


Innernya cantik-cantik  (satu peket tu ada 4 - RM49)


Kalau bercorak pula 4 helai - RM59

Harga die bagi Ibu oklah. Still murah dari beberapa kedai yang Ibu pernah pergi (inner la). Selendangnya agak mahal tapi sangat berbaloi sebab material die best - tak payah iron dan senang jadi. Meh Ibu tunjuk gambar Ibu first time pakai shawl sendiri. Jeng2.

Masih comot lagi dan tak berapa kemas. Takpe practice make perfect. Tak gitu. keke.



Hasil borongan kami. Bukan Ibu tau, semua orang punya borongan. Inner beli share-share. Itu yang best pergi ramai-ramai ni. Nanti bulan depan jom buat rombongan lagi. Hehe.

17 kawan BabyIbu berkata-kata..:

MRS. K said...

kalau pegi jalan tar, lagi la merambang.. huhu

AshAnas said...

masa study kt uia lu rajin la pakai shawl sbb environment kat sana... bila dh keje ni, cm pelik lak nk pakai shawl sbb kt kedah ni org tak bgaya lebih2, hihi...

eT said...

me pon baru rajin2 nk beli selendang..hehe

Halen said...

ok jgk hasil 1st time pakai selendang ni. sy pernah try tp failed jgk. x reti nk melilit selendang ni.

Lovely Ayun said...

Tgk org pkai selendang cantik jer.. teringin plk nak pakai:)

BIONIC WOMEN said...

selalu beli shawl yg RM10 sehelai jer..
inner setakat ni ayunar yg best..tapi muka kuta bulat kurang sesuai pakai inner

Dayu said...

shawl mmg lawa2
corak menarik
tapi pakai gi keje je lah
bila ngan anak. kena pakai yg mmg terletak
kalau tak mmg haru

ibu humaira said...

yup, practise make perfect :) anyway comey ibu dah pndai pkai shawl :)

Elyn said...

inner arzu lembut kan? i pun aritu beli share2 hehehe

Nurul Izza said...

skg ni trend dh pakai selendang, kan? tp iza still xminat.mgkn duk jauh.. lagpon xpndi sgt bergaya.huhu..
tp bila tgk org pakai cantik2 plak..=))

Drama Mama said...

i pun ada beli inner kat arzu, tapi selendang dia mmg mahal skit.

but anyway, i still prefer inner from najjah compared to arzu. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Oyis said...

ya Allah, ketinggalan keretapi sungguh dah saya ni. duk tudung bawal manjang, x berhijrah2 lg. ada la satu dua tudung awning. lain2 tudung x reti. rupa dah mcm2 jenis tudung kat msia ni. xpe, alasan kukuh utk shopping dah balik msia nanti hehehehe

CatlinaFly said...

huhu ok lah tu dari sy lagi tak reti..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah..dh start pakai selendang..xper.slow2 ar kak...nnt confirm teror ar 2 nk bergaya ngn selendang...huhuhu...lg lak mmg trend skrg ramai yg berselendang

nurul nabila bt medan said...

banyak nyer~
kalau beli kat pasar2 malam sgt "murah".
kalau beli banyak boleh tawar2 harga.lagi murah:)hehe

Azura said...

ooo dia ada jenis syria jugak ye..ooo musti kene terjah butik arzu ni..before this xpernah dgr pun pasal arzu..selalu tgk org2 yang bisnes beautiful slalu pakai..nnti nak gi surveyla

GOSIP ARTIS MALAYSIA said...

comey ibu pakai shawl.. hehe :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop